FIT CITY

Conducerea Maternităţii Bucur, schimbată după scandalul mitei pretinse de doctorul Conea

„Astăzi s-a hotărât urgentarea dosarului de pensionare începând cu 1 septembrie a doctorului Conea, în plus, pe durata cercetării penale, el a fost suspendat din funcţia de medic primar obstetrică – ginecologie a maternităţii”, a declarat managerul Spitalului „Sfântul Ioan”, Alexandru Ciocâlteu, citat de Mediafax şi preluat de gandul.info.

Tot în şedinţa de luni a fost decisă schimbarea medicului coordonator şi a asistentului medical coordonator de la Maternitatea Bucur. „Medicul coordonator al Maternităţii Bucur va fi conferenţiar doctor Liana Pleş, iar ea va hotărî schimbările ulterioare, respectiv asistentul medical coordonator. Am luat aceste decizii în urma incidentului în care a fost implicat medicul Conea, dar şi ca urmare a reacţiilor personalului medical care au pus afişe pe pereţi potrivit cărora oamenii care nu respectă personalul medical, nu au ce căuta în spital, făcând abstracţie de gestul deloc profesional al colegului lor doctorul Conea”, a mai precizat profesorul Ciocâlteu.

Medicul Mircea Conea de la Maternitatea Bucur, prins în flagrant, joi seară, luând mită 700 de lei de la soţul unei femei căreia urma să-i facă o cezariană, este cercetat în libertate, după ce, vineri, Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti au dispus, joi, punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a lui Mircea Conea, medic primar obstetrică-ginecologie la Spitalul Sfântul Ioan – Secţia Maternitatea Bucur. Ulterior, Tribunalul Bucureşti a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a medicului pentru 29 de zile. De asemenea, magistraţii au decis să nu dicteze nicio măsură restrtictivă împotriva medicului.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button