Conducerea companiei Tarom a fost din nou schimbată. Anca Boagiu ajunge administrator provizoriu. Alți patru au fost revocaţi

28 oct. 2021
125 Afișari
Conducerea companiei Tarom a fost din nou schimbată. Anca Boagiu ajunge administrator provizoriu. Alți patru au fost revocaţi
Conducerea companiei Tarom a fost din nou schimbată. Anca Boagiu ajunge administrator provizoriu. Alți patru au fost revocaţi

Noi schimbări în conducerea companiei Tarom anunțate joi dimineață. Se pare că este vorba de o decizie luată de Adunarea Generală a Acționarilor încă de marți, 26 octombrie. Patru administratori provizorii au fost revocați și alți doi numiți în loc, printre care și Anca Boagiu.

Conducerea Tarom a fost din nou schimbată recent, în cadrul şedinţei AGOA din 26 octombrie, de marți. Informația a fost totuși aflată de presă de abia joi.

Noi schimbări în conducerea Tarom

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor (AGOA) cu majoritate de voturi „pentru” (…) revocă din funcţiile de administratori provizorii, începând cu data şedinţei care va fi ultima zi de mandat, următoarele persoane: Secoşan Cristian Nicolae, Voicu Florin, Bunea Cătălin Octavian şi Moglan Alexandru”, se arată în hotărârea AGOA din 26 octombrie.

De asemenea, au fost numiți alți doi administratori provizorii, Anca Boagiu, fost ministru, și Iuliana-Cristina Bârcă, consilierul personal al secretarului de stat din Transporturi Ionel Scrioşteanu.

„S-a dispus, tot cu majoritate de voturi „pentru” numirea în funcţiile de administratori provizorii în Consiliul de Administraţie, începând cu ziua următoare datei şedinţei, adică din data de 27 octombrie, pentru o perioadă de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii pentru motive temeinice până la şase luni a următoarelor persoane:

– Anca Boagiu,

– Iuliana-Cristina Bârcă”, se mai arată în documentul care poate fi consultat mai jos.

Salarii de 12.500 de lei brut

Privind remunerația, cele două nou numite administratore vor avea un salariu de 12.500 lei brut, „numai dacă cuantumul acesteia nu depăşeşte de două ori media pe ultimele 12 luni a câştigului salarial mediu brut lunar pentru activitatea desfăşurată, conform obiectului principal de activitate al Tarom, la nivel de clasă, conform clasificaţiei activităţilor din economia naţională comunicat de Institutul Naţional de Statistică anterior numirii”, se mai arată în decizia Adunării Acționarilor.

Anca Boagiu este fost ministru al Transporturilor în guvernul condu de Emil Boc şi fost ministru al Integrării în guvernul condus de Călin Popescu-Tăriceanu. De asemenea, Anca Boagiu a fost şi membru în Consiliul de Administraţie al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

În același timp, Iuliana Cristina Bârcă este fost consilier local PNL la Sectorul 1. Mai mult, până acum a fost consilierul personal al secretarului de stat din Transporturi Ionel Scrioşteanu.

Vezi documentul TAROM mai jos

Cookies