Conducerea Colegiului Gheorghe Şincai a fost notificată să evacueze clădirea. Care sunt cele 3 variante de relocare a elevilor

21 iul. 2021
500 afișări
Conducerea Colegiului Gheorghe Şincai a fost notificată să evacueze clădirea. Care sunt cele 3 variante de relocare a elevilor
Conducerea Colegiului Gheorghe Şincai a fost notificată să evacueze clădirea

Conducerea Colegiului Gheorghe Şincai a fost notificată să evacueze clădirea, Primăria Sector 4 oferind trei variante de relocare a elevilor care învață aici.

Conducerea Colegiului Gheorghe Şincai a fost notificată să evacueze clădirea, aici urmând să înceapă lucrările de renovare care vor dura aproximativ 2 ani.

Potrivit Primăriei Sectorului 4, există, în acest moment, trei variante de relocare a elevilor, și anume:

  • Liceul Tehnologic Dacia,
  • Liceul Tehnologic de Metrologie Traian Vuia
  • Școala Gimnazială „Ienăchiță Văcărescu”.

Conducerea Colegiului Gheorghe Şincai a fost notificată să evacueze clădirea. Părinții au protestat

Părinții și elevii au protestat acum câteva luni față de această decizie și chiar au înaintat o acțiune la Tribunalul București.

Pe 18 Martie 2021 instanța a respins definitiv prin ordonanță președințială, evacuarea de urgență a clădirii,  iar Ministerul Educației a precizat atunci că varianta optimă va fi adoptată prin consens, numai cu acordul tuturor părților semnatare.

Vă recomandăm și: Topul liceelor din București. Care sunt mediile de admitere

Când va fi evacuată clădirea

Potrivit documentului trimis de Primăria Sector 4 termenul de evacuare este 23 iulie, ora 12.00, deși pe 16 februarie Inspectoratul Școlar București și instituția condusă de Daniel Băluță au semnat un acord prin care aceasta își asuma obligația de a nu perturba în niciun fel procesul didactic.

Primăria Sectorului 4 a demarat un proiect ce prevede consolidarea şi reabilitarea clădirii în care funcţionează Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai”, fiind încheiat în acest sens un contract cu o firmă de construcţii în valoare de 17,6 milioane lei. Conform administraţiei locale, liceul funcţionează într-o clădire de patrimoniu, încadrată în clasa II de risc seismic, fiind necesare lucrări urgente de consolidare.

Pe 21 septembrie 2020, Primăria Sectorului 4 a obţinut de la Primăria Generală autorizaţia de construire pentru modernizarea, reabilitarea liceului şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

În luna februarie, aproximativ 70 de elevi şi 20 de profesori au protestat în curtea liceului faţă de schimbarea conducerii şi față de intenţia Primăriei Sectorului 4 de a muta cursurile în altă parte.

Cookies