Condițiile pentru vaccinare în cazul diabeticilor. Ce trebuie să facă după administrarea dozei

09 feb. 2021
104 Afișari
Condițiile pentru vaccinare în cazul diabeticilor. Ce trebuie să facă după administrarea dozei

Bucureștiul are aproximativ 120.000 de persoane care suferă de diabet. Ministerul Sănătății a prezentat pentru aceștia, și pentru restul de aproximativ 1.700.000 din țară, condițiile pentru vaccinare în cazul diabeticilor.

Condițiile pentru vaccinare în cazul diabeticilor nu diferă față de cele pentru cei care nu suferă de această boală, conform Ministerului Sănătății.

Conform unui anunș al ministerului, categoria bolnavilor de diabet se poate vaccina împotriva COVID cu toate cele trei vaccinuri (Pfizer, Moderna şi AstraZeneca-Oxford), indiferent de tipul bolii.

„Da, vaccinurile produse de companiile Pfizer-BioNTech, Moderna și AstraZeneca-Oxford pot fi administrate persoanelor care suferă de diabet, indiferent de tipul de diabet.Conform strategiei naționale de vaccinare, acești pacienți se pot vaccina acum, în etapa a II-a”, arată Ministerul Sănătății într-o postare pe Facebook.

Ministerul spune de asemenea că pacienții cu diabet au fost incluși în testele clinice și nu au fost observate probleme în cazul lor.

„Vaccinarea împotriva COVID-19 este foarte importantă pentru pacienţii cu diabet, din cauza riscului crescut al acestora de a face o formă severă a bolii. Pacienţii cu diabet au fost incluşi în studiile clinice ale celor trei companii, fără a fi înregistrate probleme de siguranţă. Conform Strategiei naţionale de vaccinare, aceşti pacienţi se pot vaccina în etapa a II-a.”

Vaccinare în cazul diabeticilor. Ce este recomandat după adminstrarea dozei

Sursa citată arată că, în primele 48 de ore după vaccinare, „este recomandat ca pacienţii cu diabet să îşi monitorizeze cu atenţie glicemia şi să se hidrateze adecvat”.

Conform unui studiu, 1 din 10 români are diabet, iar conform unei alte cercetări, 10% dintre pacienții cu diabet zaharat și Covid-19 decedează într-o săptămână de la internarea în spital, în timp ce 20% au nevoie de un ventilator pentru a respira, potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Nantes.

Cookies