Condica de reclamații 2.0 în autobuze, tramvaie și troleibuze STB. Scanezi codul QR de pe afiș și poți face sesizări și evaluări ale șoferilor și controlorilor

25 feb. 2025
3313 afișări
Condica de reclamații 2.0 în autobuze, tramvaie și troleibuze STB. Scanezi codul QR de pe afiș și poți face sesizări și evaluări ale șoferilor și controlorilor
Condica de reclamații 2.0 în autobuze, tramvaie și troleibuze STB. Scanezi codul QR de pe afiș și poți face sesizări și evaluări ale șoferilor și controlorilor | Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Vezi un scaun rupt în interiorul autobuzului pe care-l iei în fiecare dimineață spre muncă sau școală sau observi că una dintre șinele pe care circulă tramvaiele este degradată? Poți face o sesizare scanând codul QR de pe afișele din mijloacele de transport public ale Societății de Tranpsort București (STB).

Călătorii pot face sesizări scanând codul QR din mijloacele de transport STB

Formularul de feedback a fost pus în atenția călătorilor prin intermediul unei postări făcute pe grupul de Facebook „Reclamații STB (RATB)”.

Există în autobuzele STB un afiș în spatele șoferului la care puteți scana codul QR. Se deschide un link unde puteți semnala diferite nereguli sau sugestii, introducând nume, prenume, dată, nr. traseu, nr. inventar vehicul și descrierea evenimentului.

Sursa foto: Reclamații STB (RATB)/R. C. – Facebook

După ce călătorii vor scana codul QR, pe telefon se va deschide o pagină unde pot selecta:

  • Feedback general (unde călătorii pot oferi un feedback privind experiența lor cu STB),
  • Evaluează personalul. Aici, oamenii pot selecta tipul anagajutului căruia vor să-i ofere o evaluare (vatman, șofer autobuz, șofer troleibuz, controlor),
  • Sesizează o problemă – formular care trebuie completat cu:
    • Nume și prenume,
    • Adresa de domiciliu,
    • Adresa e-mail,
    • Subiect (mijloace de transport, infrastructură, titluri de călătorie, reduceri și gratuități, control, aplicația InfoTB, altele)
  • Chestionar.

Călătorii trebuie să aibă grijă, totuși, la atacatorii din mediul online care se pot folosi de aceste afișe pentru a lipi alte coduri QR peste, așa cum a remarcat o persoană în secțiunea de comentarii a postării din grupul menționat mai sus.

Hackerii așteaptă cu nerăbdare… Deja lipesc QR-ul lor peste cel original și la scanare îți fură toate datele din telefon…

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies