Condamnat la închisoare în dosarul „Transformatorul”, șef peste lucrările de la Catedrala Neamului

de:
01 aug. 2013
0 Afișari
Condamnat la închisoare în dosarul

Ioan Turbatu este inginerul care se ocupă de achiziţiile şi licitaţiile de la şantierul Catedralei Mântuirii Neamului. Condamnat la şase ani de închisoare în dosarul „Transformatorul”, Turbatu face şi acum cam ce făcea şi în perioada 2002-2004, când a comis infracţiunile pentru care a ajuns acum să fie trimis după gratii, scrie rtv.net.

Ca director la Electrica Moldova, Turbatu a cumpărat mai multe transformatoare la mâna a doua la preţuri foarte mari de la firma lui Relu Fenechiu. Acum, mai multe vile şi autoturisme de lux pe care le deţine sunt puse sub sechestru.

Chestionaţi cu privire la numirea lui Ioan Turbatu într-o funcţie atât de importantă, cu toate că problemele sale cu legea, reprezentanţii Patriarhiei au subliniat că acesta este un bun profesionist şi că Biserica îi acordă prezumţia de nevinovăţie până la finalizarea procesului.

Deputatul PNL Relu Fenechiu a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, în dosarul cunoscut ca „Transformatorul”, fiind acuzat că prin firmele sale a vândut transformatoare şi întreruptoare uzate şi vechi la preţuri de produse noi către Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituţiei, din care făcea parte şi Ioan Turbatu, director general al SISEE Moldova în perioada 2002 – 2004, trimis şi el în judecată pentru abuz în serviciu în formă calificată şi continuată.

Vezi aici cum arată acum interiorul Catedralei Mânturiii Neamului. 

Citește și: COȘMAR pentru bucureşteni, lângă Catedrala Neamului: praf până la cer și gălăgie infernală, zi de zi 

                 

Cookies