Condamnări în dosarul Sabyc, pentru trafic ilegal de ovule

de:
14 nov. 2012
10 Afișari
Condamnări în dosarul Sabyc, pentru trafic ilegal de ovule

Medicii sunt acuzați de colectarea  de ovule de la mai multe femei rome din țara noastre, femei cu retard mental, ovule pe care le vindeau unor cupluri din străinătate, informează Realitatea Tv.

În acest dosar au fost condamnaţi şeful unităţii, Harry Mironescu, fiul acestuia, Yair Miron, Cecilia Borza şi medicii Nathan Levitt şi Genya Ziskind. De asemenea, instanţa a condamnat-o pe Rosana Maria Cristina Turcu, fost coordonator regional Bucureşti al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), la şase luni de închisoare cu executarea pedepsei și pe Victor Zota, fostul șef ANT, care a primit 3 luni cu suspendare.

Decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Mironescu, Miron şi Borza sunt acuzaţi de constituire a unui grup infracţional organizat şi de organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material.

Centrul Medical Sabyc a fost acreditat din 15 iulie 2009, pentru activitatea de bancă şi utilizator de celule reproductive, după ce timp de doi ani a depus 14 cereri în acest sens, respinse de către Agenţia Naţională de Transplant (ANT), completează Realitatea.net.

Cookies