Condamnări definitive în dosarul „10 august”. Pedepse mărite pentru doi dintre atacatorii jandarmeriței

04 feb. 2021
71 Afișari
Condamnări definitive în dosarul „10 august”. Pedepse mărite pentru doi dintre atacatorii jandarmeriței

Curtea de Apel București a pronunțat, joi, două condamnări definitive în dosarul „10 august”, pedepsele fiind unele mărite față de cele din prima instanță.

Condamnări definitive în dosarul „10 august” pentru doi dintre agresorii jandarmeriței din Piața Victoriei, aceștia urmând să meargă după gratii pentru 2 ani și 8 luni, respectiv 2 ani și 9 luni.

Doi bărbați acuzați că au agresat o femeie jandarm și că i-au furat arma din dotare au fost condamnați definitiv, joi, la închisoare cu executare, informează Digi24. Curtea de Apel București a pronunțat astăzi prima decizie definitivă, majorând pedepsele date în primă instanță în cazul a șapte bărbați cercetați pentru agresarea unei femei jandarm în timpul protestului.

Doi dintre ei au fost condamnați la 2 ani și 8 luni de închisoare cu executare, respectiv 2 ani și 9 luni de închisoare. Ceilalți cinci inculpați au rămas cu pedepsele cu suspendare, care variază de la câteva luni până la un an și jumătate de închisoare cu suspendare, notează sursa citată.

Tribunalul Bucureşti a amânat pentru 16 februarie, solicitarea DIICOT de redeschidere a anchetei împotriva foştilor şefi ai Jandarmeriei în dosarul „10 august”

Întârziere de cinci luni a dosarului

Procesul are deja o întârziere de cinci luni, fiind plimbat între instanţe, deoarece magistraţii nu s-au hotărât cine are competenţa să soluţioneze acest caz.

Astfel, pe 4 august 2020, fostul procuror-şef al DIICOT Giorgiana Hosu a infirmat parţial soluţia de clasare a dosarului „10 august” şi a dispus redeschiderea urmăririi penale în cazul foştilor şefi din Jandarmerie: colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, maiorul Laurenţiu Cazan, colonelul Cătălin Sindile şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică.

Decizia trebuie aprobată de un judecător, iar cererea DIICOT a fost trimisă la Curtea de Apel Bucureşti, instanţa care hotăra pe 10 august 2020 că nu are competenţa materială de a soluţiona cererea procurorilor şi a trimis dosarul la Tribunalul Bucureşti.

Cookies