Condamnare definitivă la închisoare pe viaţă pentru Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze

de:
07 oct. 2013
2 Afișari
Condamnare definitivă la închisoare pe viaţă pentru Nicolae Vlad, ucigaşul studentei japoneze

În acelaşi dosar, instanţa supremă a respins şi recursul poliţistului Gică Ştefănache, astfel că acesta are de executat pedeapsa dispusă în cazul său de Curtea de Apel Bucureşti, respectiv patru ani de închisoare.

La judecarea recursului, Ştefănache a arătat că a acţionat corect în cazul lui Nicolae Vlad şi că actele procedurale au fost în conformitate cu legea.

În 7 martie, Nicolae Vlad a fost condamnat de Curtea de Apel Bucureşti la închisoare pe viaţă în dosarul în care este acuzat că a ucis-o pe japoneza Yurika Masuno şi alte două femei, precum şi că a violat alte şapte persoane, decizia fiind atacată cu recurs.

Instanţa a dispus condamnarea pe viaţă a lui Vlad pentru cele trei fapte de omor calificat şi deosebit de grav de care este acuzat.

Totodată, Nicolae Vlad a primit pedepse de 18 ani de închisoare pentru tâlhărie, 13 ani pentru lipsire de libertate, zece ani pentru viol, opt ani pentru violare de domiciliu şi un an pentru ultraj.

Odată cu sentinţa definitivă dată luni de instanţa supremă, Nicolae Vlad va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv închisoare pe viaţă, informează Mediafax

Curtea de Apel Bucureşti a mai stabilit, în 7 martie, ca Nicolae Vlad să achite câte 50.000 de euro mamei şi tatălui studentei japoneze şi câte 20.000 de euro către două rude ale celorlalte două persoane ucise de acesta. Totodată, Vlad va trebui să plătească alţi 3.000 de lei uneia dintre rudele unei victime violate.

Poliţistul Gică Ştefănache a fost condamnat, tot atunci, la patru ani de închisoare cu executare pentru favorizarea lui Nicolae Vlad, trei ani pentru fals material în înscrisuri oficiale, doi ani pentru uz de fals şi alţi doi ani pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.

Acesta va executa pedeapsa cea mai grea, respectiv pe cea de patru ani de închisoare în detenţie.

Cookies