BAZAR

Concurs foto pe Facebook: Fii om cu animalele!

Vier Pfoten anunță deschiderea unui concurs de fotografie pentru amatori, cu tema Fii om cu animalele: 

„De 25 de ani, VIER PFOTEN luptă pentru cauza animalelor prin proiectele și campaniile pe care le desfășoară. În 2014, vrem să atragem și mai mult atenția asupra bunăstării animalelor, printr-o reprezentare vizuală la nivel international a sloganului VIER PFOTEN – „Fii om cu animalele!”. La proiect vor lua parte fotografi cunoscuţi, precum Alex Gâlmeanu, din România, dar şi publicul larg, care este invitat la un concurs fotografic pe Facebook.

VIER PFOTEN anunță lansarea proiectului Click!, prin care fotografi de renume, inlcusiv din România, vor ilustra prin fotografie îndemnul „Fii om cu animalele”. Celebrul fotograf Alex Gâlmeanu va fi, în România, cel care va ilustra acest mesaj într-o manieră personală și de excepție. Alex este un iubitor de animale, iar cel mai bun prieten al său este Paco, un cățel abandonat pe care l-a salvat de pe străzile Mangaliei în urmă cu 6 ani.

La nivel internațional avem susținere din partea unor nume mari ale fotografiei, precum Manfred Baumann din Austria, un alt mare iubitor de animale, care va aduce în fața camerei nu numai prieteni necuvântători, ci și multe vedete ale cinematografiei, televiziunii, culturii si sportului.

Sesiunile foto vor avea loc în mai multe țări, precum Austria, Marea Britanie, Bulgaria sau România, unde VIER PFOTEN are birouri, urmând ca, în toamnă, fotografii să-și prezinte lucrările în cadrul unor expoziții în Austria, Germania, Marea Britanie şi România.

„Prin acest proiect sperăm să vedem imagini foarte creative și neobișnuite, dar și să provocăm o atenție reală asupra animalelor și a relației noastre cu acestea, iar imaginile să ajungă la cât mai mulți oameni”, spune Heli Dungler, președintele și fondatorul VIER PFOTEN.

Manfred Baumann și soția sa Nelly iubesc animalele și sunt încântați să sprijine VIER PFOTEN și să dea animalelor o voce. Baumann se declară provocat de sesiunile foto: „Animalele sunt total neimpresionate de vedete sau de fotografii faimoși. Decid de capul lor ce vor să facă în fața camerei, așa că nu poți decât să te adaptezi şi să te duci după ele”.

Concurs foto pe Facebook

Proiectul Click! se adresează însă și publicului larg, care se poate implica activ. „Suntem foarte interesați să știm cum văd oamenii mesajul nostru Fii om cu animalele!, dar și ce înțeleg ei prin conceptul de bunastare a animalelor. Am lansat o competiție internațională pe Facebook, prin care oamenii sunt invitați să reprezinte mesajul Fii om cu animalele! În propria lor viziune fotografică”, mai spune Heli Dungler.

Participanții își vor putea încărca fotografiile cu ajutorul unei aplicații de Facebook (vezi foto) și să le agațe simbolic pe o „sârmă de rufe digitală”, respectiv o galerie foto expusă publicului. Comunitatea Facebook va fi chemată să voteze aceste fotografii printr-un simplu „Like”. La final, un juriu compus din experți va selecta, pentru fiecare țară, cele mai bune 3 fotografii din cele 10 finaliste cu cele mai multe Like-uri, ai căror autori vor avea parte de premii.

În vară, VIER PFOTEN va duce proiectul Click! pe străzile Vienei. Prietenii de pe Facebook vor fi invitați să vină cu fotografiile lor pentru a le agăța de cea mai lungă „sârmă de rufe” din Austria.

Link-ul aplicației:
https://apps.facebook.com/706054856102883/


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button