SMART CITY

Concurs cu premii de până la 1.500 de euro, pentru studenţii la arhitectură

„Începând din 2003, Saint-Gobain Isover organizează anual acest concurs, devenit deja tradiție pentru studenții facultăților de arhitectură. Suntem mândri că, anul acesta, România va fi, pentru a II-a oară, gazda etapei internaționale a concursului și sperăm ca, prin această inițiativă, să stimulăm creativitatea tinerilor arhitecți și să le oferim posibilitatea de a-și valorifica cunoștințele în domeniul conceperii clădirilor sustenabile, confortabile și cu un consum redus de energie”, a declarat Filipe Ramos, Administrator al Diviziei Isover din cadrul Saint-Gobain Construction Products.

Concursul se va desfăşura în două etape. Astfel, în urma celei naţionale, proiectele căştigătoare se vor califica în etapa internaţională. În cazul României, etapa națională a competiției va avea loc în perioada 5 – 9 mai în București.

Studenții se pot înscrie în concurs până la data de 30 aprilie, prin completarea unui formular disponibil pe site-ul competiției, echipele de proiect putând fi formate din cel mult 3 membri.

Tema concursului din acest an îi provoacă pe participanţii ediţiei 2014 să prezinte propria viziune pentru „Şcoala Viitorului”, în cadrul proiectului „Ecoproject” din Gaziantep, Turcia.

Dezvoltarea proiectului trebuie realizată în conformitate cu conceptul Multi Confort Isover. Astfel, pe lângă elementele specifice de arhitectură – îmbinarea stilului clasic cu elementele moderne de studiu – participanţii trebuie să ţină cont şi de o serie de criterii referitoare la confort, cum ar fi cel termic şi acustic, calitatea aerului sau luminozitatea.

Conceptul Multi Confort Isover este derivat din Casa Multi-Confort Saint Gobain care are o izolare termică foarte bună a anvelopei (pereţi, ferestre, uşi), foloseşte aproape numai căldura degajată în interior (de către ocupanţi şi de către toate aparatele electrice, electronice, electrocasnice din clădire) şi este dotată cu un sistem de ventilaţie controlată, cu recuperare de căldură. Astfel, clădirea nu are nevoie de un sistem convenţional de încălzire sau ventilaţie, consumul anual de energie pentru încălzire fiind cu 90% sub media construcțiilor actuale.

Casa Multi-Confort Saint-Gobain oferă, în plus, confort acustic si vizual, asigură calitatea aerului în interiorul clădirii, protecţie împotriva incendiilor şi siguranţă.

Referitor la metodele de evaluare a concursului, proiectele prezentate în cadrul etapei naționale vor fi jurizate de către o echipă de specialiști Isover, alături de o serie de profesori din cadrul facultăților participante la concurs, cele mai bune lucrări calificându-se pentru etapa internațională.

În ceea ce privește șansele studenților români în cadrul acestei competiții, reprezentantul companiei se arată optimist, România poziţionându-se, în mai multe rânduri, pe cele mai înalte locuri din clasament.

De la an la an, concursul de arhitectură a strâns un număr tot mai mare de participanți, aceștia fiind motivați atât de posibilitatea de a-și pune în practică cunoștințele, cât și de premiile substanțiale oferite. Astfel, în 2013, au concurat aproximativ 1.000 de studenți, din peste 100 de universități.

În cadrul etapei internaționale a concursului, echipei de evaluatori Isover i se vor alătura și reprezentanții orașului Gaziantep din Turcia, dar și o serie de arhitecți, cele mai bune proiecte putând câștiga premii de până la 1.500 de euro.

Pentru a afla mai multe informații despre competiția Isover puteți accesa site-urile www.isover.ro sau www.isover-students.com.

Isover, parte a grupului Saint-Gobain, este liderul mondial al pieţei materialelor de izolaţie, oferind o gamă extinsă de produse din următoarele categorii: vată minerală de sticlă, vată minerală bazaltică, polistiren extrudat şi membrane barieră împotriva vaporilor.

Compania a intrat pe piaţa din România din anul 1999. În 2005, Isover a preluat compania DBW România, cel mai mare producător de vată minerală bazaltică din România la acea dată. În 2007, compania a inaugurat noua linie de vată minerală de sticlă la Ploieşti. Aceasta a fost o premieră pe plan local, fiind prima fabrică ce a transformat România din importator exclusiv în producător şi exportator.

Fabrica din România, unde lucrează aproximativ 135 de oameni, reprezintă unul dintre principalele centre de producţie ale grupului din Europa, având o capacitate de producţie de 20.000 de tone de vată minerală de sticlă şi 6.500 de tone de vată minerală bazaltică.

În România, Saint-Gobain grupează patru societăţi (Saint-Gobain Construction Products cu diviziile Isover, PAM, Rigips şi Weber; Saint-Gobain Glass Romania cu diviziile Glass şi Abrazivi; MTI Impex Braşov şi Brodrene Dahl) cu circa 1100 de angajaţi şi operează douăsprezece unităţi de producţie în opt situri industriale localizate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.

Grupul, fondat în Franţa în 1665, operează, în prezent, în 64 de ţări şi numără peste 190.000 de angajaţi la nivel mondial. În 2013 vânzarile Saint-Gobain s-au ridicat la 42 miliarde de euro. Inovaţia se află în centrul strategiei de dezvoltare a Grupului, care a fost inclus de Thomson Reuters printre cele mai inovatoare 100 de companii din lume. Bugetul destinat cercetării şi dezvoltării a atins în 2013 valoarea de 430 de milioane de euro.

Saint-Gobain este lider mondial, sau european, în toate domeniile sale de activitate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button