ȘTIRI

CONCURS! Câştigă una dintre cele trei invitaţii duble la filmul „O poveste de dragoste-Lindenfeld”!

În Frankfurt-ul anului 2005, Ulrich (Ully) Winkler, preşedintele unei mari companii (personajul principal, interpretat de Victor Rebengiuc), vede la televizor un reportaj despre un fost sat săsesc din Banat. Acesta este Lindenfeld, în care Ully se născuse şi trăise până în 1945.

Este puternic marcat de imaginile văzute, aşa că decide împreună cu Boris, vechiul său servitor şi prieten credincios, să plece în secret la Lindenfeld. Acolo o regăseşte pe Helga, iubita sa din cruda tinereţe (interpretată la maturitate de Victoria Cociaş). Ceea ce urmează este o poveste dulce-amară, plină de nostalgie, candoare și momente tragicomice.

Scenariul este semnat de Adrian Lustig (Funeralii fericite, Puzzle, Minte-mă frumos, Ultimul corupt din România, Poker, Nunta mută) și pornește de la romanul „Lindenfeld” (Polirom, 2005), al scriitorului Ioan. T. Morar, „repovestit” de scriitorii Lucian Dan Teodorovici şi Florin Lăzărescu.

Imaginea filmului îi aparține tânărului operator George Dăscălescu, iar montajul, Melaniei Oproiu. Filmul este produs de Radu Gabrea şi Orion Film.

CONCURS: Răspunde, printr-un comentariu la acest articol, la întrebarea „Cine este personajul principal din filmul „O poveste de dragoste-Lindenfeld”? şi poţi câştiga una dintre cele trei invitaţii duble la acest film, pe care le scoatem la concurs. Câştigătorii vor fi aleşi prin tragere la sorţi şi vor fi anunţaţi luni, 23 iunie, în Secţiunea Comentarii. Important: semnează comentariul cu numele din buletin şi nu uita să treci adresa de e-mail în rubrica dedicată acesteia (nu va fi făcută publică).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button