CONCURS: Câștigă una din cele trei invitații la festivalul Otaku, de cultură japoneză

de:
09 mai 2013
1 Afișari
CONCURS: Câștigă una din cele trei invitații la festivalul Otaku, de cultură japoneză

Otaku Festival 2013 îşi propune reunirea atât a elementelor culturale japoneze, cât şi a celor care ţin de aria tehnico-ştiinţifică.

Evenimentul  este conceput ca o platformă independent menită să-i aducă împreună pe iubitorii de cultură japoneză şi pe împătimiţii de jocuri (fighting games, indie games şi old school games) şi console video. Festivalul oferă atât pasionaţilor, cât şi amatorilor elemente de educaţie non-formală, transpuse în cadrul a numeroase: ateliere, prezentări, jocuri, expoziţii şi concursuri.

Festivalul oferă pasionaţilor şi amatorilor elemente de educaţie non-formală, transpuse în cadrul a numeroase: ateliere (cosplay şi wig styling, avioane din balsa, bead art, teatru, desen, animaţie, comics, etc.), prezentări (benzi desenate, jucării, jocuri şi console video, cosplay, bucătărie japoneză), jocuri, expoziţii (jucării de colecţie, de fotografie, ilustraţie, expoziţia Otaku Magazine) şi concursuri (cosplay, amv).

Otaku Festival 2013 va dedica vizitatorilor şi un spaţiu outdoor în care va fi amenajata o alee dedicată artiştilor (pictori, realizatori de accesorii diverse, desenatori, etc.). Tot în spaţiul din exterior se vor desfăşura şi  demonstraţiile extreme de bike trial, susţinute de riderii Şcolii de Pedalat.

Atelierele Otaku Festival 2013

Artele desenului şi animaţiei vor fi prezente în cadrul Otaku Festival şi prin intermediul atelierelor. Drept urmare, din cadrul evenimentului nu puteau lipsi:
· Incursiune în stiluri de desen din manga, atelier susţinut de Mistik
· Atelier animaţie – 2d sau 3d?, susţinut de Mistik
· Atelier de modelare (modelare tradiţională, fotografie şi concept digital), susţinut de Costin Benescu
· Timpul şi spaţiul în animaţie, susţinut de Victor Antonescu, regizor, producător şi scenograf a peste 100 de filme romaneşti de animaţie dintre care: ” Robinson Crusoe”, „Uimitoarele aventuri ale muschetarilor” sau ” Visele interzise ale lui Tommy”.

Pasionaţii de modă japoneză au ocazia să înveţe să realizeze un tipar de yukata (kimono de vară, din bumbac, purtat de obicei la festivaluri în Japonia) în cadrul unui atelier dedicat în întregime acestei piese vestimentare.
Un alt atelier din cadrul Otaku Festival 2013 este Modelare în răşină, dedicat celor care vor să-şi înfrumuseţeze costumele de cosplay cu accesorii şi detalii realizate din silicon şi răşină.

Celor care au ca hobby aeromodelismul Otaku Festival 2013 le dedica Avioane de balsa (workshop de modelat avioane din lemn de balsa). Atelierul este coordonat de Asociaţia Cogito, asociaţie implicată deja în realizarea modelelor din balsa cu radio-comanda.

Manga şi expozitiile Otaku Mag, alte atractii ale festivalului

Printre atracţiile ediţiei 2013 a Otaku Festival se număra expoziţia de jucării din vinil şi cea de desene manga. Aceasta din urmă este prezentată de revista Otaku Mag şi aparţine artistei Makura SAKITA, o tânără manga-ka din Sapporo care a realizat imaginea Otaku Festival 2013. Culorile şi elementele folosite de Makura la realizarea afişul Otaku Festival 2013 au fost inspirate de festivalurile tradiţionale din Japonia, precum Gion, Aoi şi Hyakkiyako (parada nocturnă a celor 100 de demoni).

La baza ilustraţiei sta povestea zeiţei „Benzaiten”, una dintre cele 7 zeităţi ale norocului din mitologia japoneză. Personajul feminin de pe afiş se numeşte Kanou-chan şi vine din „OTAKU Shrine” călare pe un dragon, cu un „Koinobori” plin cu confetti, ce vesteşte tema celei de-a VII-a ediţii a Otaku Festival 2013: Lucky (Norocos)!

La Otaku Festival 2013 se poate vizita şi Aleea Artiştilor, o zonă dedicată artiştilor romani talentaţi, care vor să îşi facă lucrările cunoscute. Vizitatorii vor avea posibilitatea să achiziţioneze atât lucrări originale ale acestora, cât şi fân art (personaje şi scene celebre, desenate potrivit viziunii fanilor).

Pe 11 mai, de la ora 10:00, intra pe frecvenţele OTAKU RADIO!

Una dintre noutăţile acestei ediţii a festivalului este OTAKU Radio, care va emite pe toată perioada evenimentului. Otaku Radio, coordonat de DJ Cristi, va ţine la curent vizitatorii cu ştiri şi anunţuri legate de eveniment, dar şi cu interviuri, muzica, dedicaţii şi multe surprize.

Pe 11 mai şi 12 mai se deschide prima maid café din Bucureşti

Lucky Black Bat se numeşte cafeneaua de tip maid café amenajata în cadrul Otaku Festival 2013. Timp de două zile, patru fete şi trei băieţi vor fi la dispoziţia vizitatorilor cu ceaiuri şi povesti stranii şi fantastice, într-un decor de inspiraţie gotică.

Maid café este un un concept de restaurant specific culturii japoneze, unde chelnerii întruchipează diferite personaje de filme artistice sau animaţii şi în care clienţii sunt trataţi cu aceeaşi atitutine cu care ar fi trataţi stăpânii de către servitorii şi menajerele lor.

Unii dintre cei mai buni cosplayeri din lume vin la OTAKU FESTIVAL 2013

Otaku Festival continuă şi în acest an tradiţia concursului de cosplay. Acesta va fi structurat pe două categorii:
· 11 mai – concursul individual (cuprinde şi calificările la binecunoscutul concurs internaţional Euro Cosplay 2013, desfăşurat la Londra)
· 12 mai – concursul de grupuri
Printre invitaţii speciali ai Otaku Festival 2013 se vor număra unii dintre cei mai buni cosplayeri ai lumii. Ediţia din acest an se va bucura de prezenţa unor personaje cunoscute, întruchipate de participanţi la cele mai importante competiţii de cosplay din lume, cum ar fi World Cosplay Summit (WCS). Cele patru invitate special ale Otaku Festival 2013 sunt cosplayerii: Julia Laurant (Singapore), Nikita&Sikay Cosplay (Franţa), Reika (Japonia). Julia Laurant şi Reika vor face parte şi din juriul concursurilor de cosplay, desfăşurate în cadrul festivalului.
Toţi cei interesaţi vor găsi la standul Otaku materiale promoţionale în ediţie limitată (fotografii, cărţi poştale şi cataloage), cu cosplayerii invitaţi: Reika, Julia, Nikita şi Sikay. Cine va achiziţiona un asemenea material promoţional va putea participa la o sesiune de autografe cu cele patru invitate speciale ale Otaku Festival.
Bilete la Otaku Festival pot fi achiziţionate atât online, cât şi offline
Costul unui bilet la Otaku Festival 2013 este de 15 lei / zi. Cei care vor să participe la ambele zile ale evenimentului pot achiziţiona abonamente în valoare de 25 de lei.
Biletele şi abonamentele pot fi cumpărate atât online, de pe website-ul www.bilete.ro
( http://www.bilete.ro/comanda.asp?eveniment=Otaku+Festival+2013 ), cât şi offline, prin intermediul Postei Romane şi a reţelei Inmedio. Listele complete cu oficiile poştale şi punctele Inmedio se găsesc pe site-ul festivalului, www.otakufestival.ro
Informaţii cu privire la întregul program Otaku Festival 2013 găsiţi pewww.otakufestival.com

Întrebare pentru concurs: Care este numele celor patru cosplayeri, invitatele speciale ale Otaku Festival 2013?  

Răspunde-ne la întrebare cu numele tău întreg, până vineri la prânz și intri în tragerea la sorți pentru câștigarea uneia din cele trei invitații individuale puse în joc. Câștigătorii vor fi anunțați tot aici, în cursul zilei de vineri. 

Cookies