SMART CITY

Concurenţă acerbă la Universitatea de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila”

În primele patru zile de la startul înscrierilor pentru admiterea la Universitatea de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila” din București (UMF) s-au înscris peste 4.300 de candidați. Numărul absolvenţilor de liceu care au optat deja pentru admiterea la UMF este mai mare cu 35% faţă de numărul total al persoanelor înscrise la sesiunea de admitere de anul trecut. 

Startul ȋnscrierilor a fost dat luni, 15 iulie 2013, astfel că, ȋn prezent, la Facultatea de Medicinǎ s-au ȋnscris 2.161 de candidați, dintre care și 26 olimpici. La Facultatea de Medicinǎ Dentarǎ s-au ȋnscris, pȃnǎ ȋn acest moment, 1.222 candidați, pentru Facultatea de Farmacie și-au depus dosarele 383 elevi de liceu, iar pentru Facultatea de Moaşe şi Asistenţă Medicală au optat 536 candidați.

„Comparativ cu anul trecut, unde la finalizarea înscrierilor, a existat un număr de peste 3.200 de candidați înscriși la admitere, numǎrul candidaților de anul aceste este semnificativ mai mare și ȋntr-o continuǎ creștere pentru toate cele patru facultǎți ale UMF „Carol Davila” , mai ales dacǎ ținem cont de faptul cǎ aceasta este a 4-a zi de înscrieri, urmând ca acestea să se încheie abia maine, 19 iulie 2013, la ora 15.00. Vă invităm să vizualizați rapoartele cu numărul candidaților înscriși, actualizate în timp real, la următorul link: http://admitere.umf.ro/rapoarte/„, anunţă reprezentanţii UMF, într-un comunicat de presă remis B365.ro.

Examenul de admitere pentru toate facultǎțile din cadrul Universitǎții de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti va avea loc miercuri, 24 iulie 2013, ȋncepând cu ora 9.00 – pentru Facultățile de Medicină și Farmacie – respectiv de la ora 16.00, pentru Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Moașe și Asistență Medicală.

Universitatea de Medicinǎ și Farmacie „Carol Davila” din București scoate anul acesta la concurs, ȋn cadrul celor patru facultați, un total de 850 de locuri finanțate de la buget, dar și 520 de locuri disponibile la taxǎ.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button