SMART CITY

Concurență acerbă la ASE: „Cinci pe un loc“ pentru poziţia de rector

Pavel Năstase, rectorul în exerciţiu, nu candidează pentru un nou mandat. În cursă s-au înscris prorectorul actual Nicolae Istudor, profesor al Facultăţii de Economie Agroali­mentară, prorectorul Robert Şova, profesor la Facultatea de Contabilitate şi Informatică de Gestiune, Adrian Tanţău, decan al Facultăţii Admi­nistrarea Afacerilor cu predare în limbi străine, Gabriela Ţigu, prorector, profesor în cadrul Facultăţii de Business şi Turism şi Răzvan Zaharia, profesor în cadrul Facultăţii de Marketing, scrie ZF. 

Noul rector al ASE îl va înlocui pe Pavel Năstase, 64 de ani, care a condus timp de patru ani univeristatea care are în prezent aproape 22.000 de studenţi în cadrul programului de licenţă, masterat şi doctorat.

Printre dificultăţile pe care can­didaţii spun că le vor întâmpina dacă vor câştiga sunt cele legate de re­sur­sele financiare limitate şi politica de finanţare a învăţământului su­perior.

Alegerile pentru desemnarea rectorului se vor desfăşura în două tururi, primul pe 26 februarie, iar celălalt pe 29 februarie.

 ASE în cifre:

– 12 facultăţi

– 22.000 de studenţi

– Venituri din activităţi economice în 2014 (ASE nu a publcat pe site bilanţul pe 2015): 50 mil. lei

– Finanţări, subvenţii şi alocaţii bugetare în 2014: 111 mil. lei

– Total venituri operaţionale: 163 mil. lei

– Taxa de şcolarizare pentru studenţii intraţi pe locurile cu plată porneşte de la 3.000 de lei şi ajunge la 3.600 de lei.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button