HUFFÎN BUCUREȘTILIBERTATEAȘTIRI

Concluziile preliminare ale controlului făcut la Metrorex. Ministrul Transporturilor, în conflict deschis cu sindicatul angajaţilor!

Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor, a prezentat luni seară concluziile preliminare ale controlului făcut la Metrorex, acestea arătând că 10 din cei 15 membri ai comisiei care a negociat creşterile de salarii făceau parte din sindicat.

Supărare între Ministrul Transporturilor și sindicatul Metrorex după ce acesta a prezentat concluziile preliminare ale controlului făcut la Metrorex după discuțiile privitoare la creșterile salariale.

Cătălin Drulă a anunţăt că mandatul Corpului de Control a fost să verifice şi contractele pe care compania le are cu firma Sindomet Servcom SRL, deţinută de Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM), al cărui preşedinte este Ion Rădoi.

”Unii dintre bogaţii tranziţiei au acaparat şi subjugat pentru ei şi interesele lor companiile statului, cum este cazul şi liderilor de sindicat (cartel) de la Metrorex. Vreau să le transmit celor de la sindicat că metroul nu a fost construit pentru ei şi bunăstarea lor si a “famigliilor” lor, ci pentru cetăţenii Capitalei şi a celor care îl folosesc atunci când vin în Bucureşti. Negocierea avantajelor şi privilegiilor pe care şi le-au dobândit prin Contractul Colectiv de Muncă şi pentru care plătesc toţi românii subvenţionarea metroului, trebuie să aibă în centrul atenţiei călătorul, nu nababul de sindicat”, a scris, luni, pe Facebook, Cătălin Drulă.

Concluziile preliminare ale controlului făcut la Metrorex. Salariul este 7.000 sau 10.000 de lei?

”Aflăm că, la negocierea CCM de anul trecut, când s-au majorat salariile cu 18%, 10 din cei 15 membri din comisia de negociere constituită la nivelul administraţiei Metrorex erau membri de sindicat. Practic, sindicatul Metrorex a negociat salarii mai mari în plină pandemie cu sine însuşi”, a mai scris Drulă.

Media salariilor angajaţilor Metrorex nu depăşeşte suma de 7.000 de lei pe lună, în condiţiile în care lucrătorii de la metrou beneficiază de anumite sporuri la salariu, din cauza condiţiilor specifice de muncă, se menţionează într-un comunicat remis marţi de Unitatea – Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, declarase că venitul mediu lunar la Metrorex este în jur de 10.000 de lei, o dublare faţă de acum 3-4 ani, în condiţiile în care anul trecut, din cauza pandemiei, călătoriile cu metroul şi în consecinţă veniturile companiei s-au prăbuşit.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button