ARHIVA B365

Concluziile în cazul sinuciderii de pe C. Victoriei. Arafat: Negociatorii au făcut tot ce au putut

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Afarat a declarat, duminică, în cadrul unei conferințe de presă, că în niciun moment nu a existat contact verbal între victimă şi negociatori.

Totodată, el a adăugat că nu există o procedură fixă în astfel de situații, iar negociatorii au respectat toate tehnicile procedurale.

„Vreau să transmit negociatorilor că, atunci când iau deciziile și își fac treaba, noi vom sta in spatele lor. Atunci când sunt neglijențe, luăm măsuri. (…) Măsura utilizării pernei a fost adoptată cu caracter de excepţie, cu toate că aceasta se adoptă doar pentru persoanele cooperante care pot fi instruite în prealabil. În momentul în care victima a căzut, toate instrumentele au fost la faţa locului. Dacă a fost adusă târziu de către autorităţi, în Bucureşti sunt casate de mult timp, toate aceste echipamente erau la faţa locului când a căzut. Exact când umflau perna, victima a căzut. Victima a fost permanent necooperantă şi starea sa fizică era precară s-a încercat mult timp să o salveze, negociatorii au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a o salva.„, a declarat Arafat.

O comisie mixta a Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) si a Politiei Romane a analizat modul in care au fost urmate procedurile in cadrul operatiunii de salvare.

Timp de peste 30 de ore, negociatorii Politiei Capitalei au incercat sa convinga femeia sa renunte la gestul sinucigas, in timp ce pompierii mobilizati la fata locului au incercat la randul lor sa intervina. Femeia s-a sinucis insa vineri, la orele 18. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button