SMART CITY

Concluzia CNATDCU: Petre Tobă şi Florentin Pandele au PLAGIAT în lucrările de doctorat

Comisiile au fost desemnate recent cu experți din afara comisiei acreditate a CNATDCU, de științe militare, după ce verdictul inițial al comisiei solicita păstrarea titlurilor de doctori pentru cei doi. Verdictul din urmă cu câteva săptămâni al comisiei a fost respins de Consiliul General al CNATDCU, alcătuit din 47 de profesori universitari și academicieni din toate domeniile.

Consiliul CNATDCU a considerat că raportul în baza căruia Tobă și Pandele au fost declarați autori, și nu plagiatori ai unor teze de doctorat este superficial.

În raportul de la vremea respectivă se spunea, de pildă, că Petre Tobă nu ar fi putut plagia, întrucât pasajele din lucrarea sa incriminate ca fiind copiate de pe internet nu ar fi putut fi însușite de fostul ministru de interne pentru că acesta nu știe să folosească tastatura de computer. În plus, membrii comisiei afirmau că internetul poate fi considerat un autor anonim.

Autorii raportului recunoșteau că nu li s-a pus la dispoziție lucrarea de doctorat care ar fi constituit modelul pe care l-ar fi plagiat Tobă. Cu alte cuvinte, membrii comisiei nu au avut termen de comparație a textelor.

În cazul lui Florentin Pandele, trebuie precizat că este deținător a două doctorate.

Retragerea titlului de doctor se face prin ordin al ministrului Educației, în urma verdictului de plagiat pe care îl stabilește Consiliul general al CNATDCU. Potrivit surselor Digi24, pe 11 octombrie este programat votul Consiliului CNATDCU pe raportul comisiei de experți în cazurile Tobă și Pandele.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button