Concertul lui Celine Dion de la București din 2023, anulat. Cu lacrimi în ochi, artista anunță că suferă de o ”tulburare neurologică rară”

08 dec. 2022
20607 afișări
Concertul lui Celine Dion de la București din 2023, anulat. Cu lacrimi în ochi, artista anunță că suferă de o ”tulburare neurologică rară”
FOTO: Celine Dion, captură video Instagram

Cântăreața în vârstă de 54 de ani s-a adresat, joi, 8 decembrie, fanilor ei într-o postare emoționantă pe Instagram, în care cu lacrimi în ochi anunță că a fost diagnosticată cu o boală rară neurologică care o forțează să-și anuleze o parte dintre spectacolele din turneul european care includea și concertul de la București.

În cadrul turneului său mondial Courage, Celine Dion a anunțat amânarea spectacolelor de primăvară 2023 pentru 2024 și anularea a 8 spectacole programate pentru vara anului 2023.

Celine Dion a fost diagnosticată cu sindromul persoanei rigide (SPS), boală care îi face ca mușchii să se încordeze incontrolabil.

Afecțiunea îi lasă pe cei care suferă în cele din urmă drept „statui umane”, deoarece blochează progresiv corpul în poziții rigide, lăsând în cele din urmă oamenii să nu poată merge sau vorbi.

Deși nu există un tratament pentru afecțiune, există tratamente pentru a încetini evoluția, Celine dezvăluind că face tot ce poate pentru a minimiza simptomele.

 

Celine Dion: ”Îmi afectează viața de zi cu zi, am dificultăți de a merge, și la nivelul corzilor vocale”

„Am probleme de sănătate de multă vreme și nu îmi este ușor să mă descurc cu ele. Mă întristează enorm să vă spun că nu voi fi pregătită să încep din nou turneul în Europa în februarie”, a afirmat Celine Dion care a anulat deja de trei ori datele din turneul său european din 2020.

Într-un mesaj video postat pe reţelele sale de socializare, Celine Dion a explicat că este victima unei „tulburări neurologice rare”, care se numește Stiff Person Syndrome (sindromul persoanei rigide – n.n) și afectează o persoană dintr-un milion. Boala îi provoacă „spasme” care îi afectează viața zilnică, are dificultati de a merge şi dificultăţi la nivelul corzilor vocale.

Celine Dion afirmă că se confruntă cu probleme de sănătate de mult timp și nu este ușor pentru ea să le facă față.

”Nu voi fi capabilă de a începe concertul în februarie, am o echipă de medici și terapeuți, pentru a câștiga forța și mobilitatea, si copiii care îmi dau putere, dar trebuie să admit că este o luptă continuă, a cânta este toata viata mea iar să nu o pot face este inimaginabil”, își mărturisește artista suferința.

”Trebuie să mă concentrez pe sănătatea mea, și vă mulțumesc pentru mesajele de încurajare”, își încheie mesajul celebra cântăreață.

Concertul artistei la Bucureşti urma să aibă loc, pe 11 iulie 2023, pe Arena Naţională.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Céline Dion (@celinedion)

Îți mai recomandăm și:

Cookies