Concertul „145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi” va fi difuzat pe 19 februarie

15 feb. 2021
28 afișări
Concertul „145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi” va fi difuzat pe 19 februarie

Concertul „145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi”, care va fi susţinut de Orchestra Română de Tineret, va fi difuzat la radio şi TV pe 19 februarie.

Orchestra Română de Tineret prezintă, pe 19 februarie, concertul „145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi”, dedicate marelui artist roman.

Concertul aniversar va fi difuzat la Radio România Muzical, de la ora 15.30, şi la TVR 3, de la ora 21.00.

Orchestra Română de Tineret este dirijată de Cristian Mandeal, iar soliste sunt Monica Bejenaru – voce şi Simina Croitoru – vioară.

Concertul „145 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi”: imagini ale operelor marelui artist

Programul muzical va cuprinde suite folclorice în aranjamentul lui Mihai Gherghelaş şi piese instrumentale în aranjamentul lui Eduard Boboia.

Aceste interpretări vor fi însoţite de imagini ale operelor lui Brâncuşi din Muzeul Naţional de Artă al României.

Orchestra Română de Tineret a fost înfiinţată în anul 2008, la iniţiativa violoncelistului Marin Cazacu, ca un program artistic şi educaţional. Din 2014, funcţionează sub egida Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“.

Acest proiect reuneşte cei mai buni tineri muzicieni din România pentru o experienţă artistică unică care are ca scop atingerea unui înalt nivel de performanţă. Orchestra Română de Tineret este considerată cea mai bună orchestră din ţară din ultimii ani, care s-a remarcat în scurt timp şi pe plan muzical internaţional, apreciată de criticii europeni ca fiind un ansamblu de top din lume.

 

Cookies