Concertele Coldplay din București vor fi prietenoase cu mediul. Fanii vor produce energie, dansând pe o podea cinetică

17 mai 2024
2278 afișări
Concertele Coldplay din București vor fi prietenoase cu mediul. Fanii vor produce energie, dansând pe o podea cinetică
Concertele Coldplay din București vor fi prietenoase cu mediul. Fanii vor produce energie, dansând pe o podea cinetică | Coldplay/Facebook

Coldplay vine la București, iar concertele vor fi prietenoase cu mediul, amprenta de carbon urmând să fie redusă la jumătate față de ultimul turneu al trupei, de acum opt ani. Dansând pe o podea cinetică, publicul va produce energie.

Concertele Coldplay de la București vor fi sustenabile

Conform Știrile PRO TV, fanii Coldplay, aflați pe stadion, vor putea produce energie pentru concertul din București. Aceștia vor dansa pe o podea cinetică, vor fi folosiți combustibili alternativi ecologici, iar ambalajele de plastic de unică folosință vor fi interzise.

Roxana Cojocaru, Manager de Sustenabilitate pentru concertele Coldplay din România, explică faptul că „ambiția este să nu avem plastic de unică folosință” în cadrul celor două concerte, programate pentru 12 și 13 iunie, pe Arena Națională.

Aceasta declară că trupa este conștientă de impactul concertului său aspura mediului, astfel că, timp de doi ani, au lucrat cu experți în domeniu și au construit o strategie prin care să reducă amprenta de bioxid de carbon cu 50% față de turneul din 2016 – 2017.

Avem impresia că sustenabilitatea are legătură doar cu anumite domenii, când de fapt, ea are legătură cu toate, iar industria de entertainment nu face excepție. Au conștientizat într-o zi că și concertele lor au un impact asupra mediului, și criza climatică este una reală. Drept urmare, timp de doi ani au lucrat cu experți de mediu din întreaga lume și au construit o strategie pentru a o implementa pentru acest turneu care este acum în al doilea an, ambiția lor fiind să reducă amprenta de bioxid de carbon cu 50% față de turneul din 2016-2017, a declarat Roxana Cojocaru prentu Pro Verde.

Fanilor li se va permite accesul pe stadion cu ambalaje reutilizabile din plastic. Acestea vor putea fi umplute cu apă, în mod gratuit. În ceea ce privește băuturile din zona barurilor, vor fi servite gratuit doar în pahare reutilizabile.

  • Mai multe informații despre concertul Coldplay AICI.

Te-ar putea interesa și:

Cookies