Concerte mari la Târgul de Crăciun București care vin cu restricții de circulație. Cine cântă în Piața Constituției, în weekendul 9-11 decembrie

09 dec. 2022
450 Afișari
Concerte mari la Târgul de Crăciun București care vin cu restricții de circulație. Cine cântă în Piața Constituției, în weekendul 9-11 decembrie
Concerte mari la Târgul de Crăciun București din Piața Constituției care vin cu restricții de circulație. Cine cântă în weekendul 9-11 decembrie/ FOTO: Arcub Târgul de Crăciun 2022 Piața Constituției

Artiști folk, soliști de operă, tarafuri, grupuri folclorice și coruri vocale vor cânta la acest final de săptămână, de vineri 9 decembrie până duminică, 11 decembrie, la Târgul de Crăciun din Piața Constituției în București.

Pentru a fi asigurat accesul la concerte, va fi închis traficul rutier pe Bulevardul Unirii în zona fântânilor, în anumite intervale orare.

Potrivit organizatorilor, Ducu Bertzi, Opereta Stars, Ma Ra Mu şi Miruna Ionescu concertează între 9 şi 11 decembrie la Târgul de Crăciun Bucureşti, după cum urmează:

Vineri, 9 decembrie, seara Ducu Bertzi

Ducu Bertzi vine pe 9 decembrie, în Piaţa Constituţiei şi invită vizitatorii Târgului să fredoneze împreună colinde tradiţionale cunoscute, dar şi compoziţii proprii, melodii vechi şi noi într-o interpretare originală.

Sâmbătă, 10 decembrie, Ma Ra Mu prezintă un concert inedit de colinde din Maramureş

Actriţa şi cântăreaţa Miruna Ionescu urcă duminică, 11 decembrie, pe scena din Piaţa Constituţiei alături de violonistul Valentin Albeşteanu şi taraful său pentru un concert de muzică interbelică şi colinde din repertoriul internaţional.

Alt eveniment de weekend în București: Lights On la București, între 9 și 18 decembrie. Creația „Mi-e dor de tine” se află printre instalațiile expuse în Sectorul 2

Alte reprezentații în weekendul 9-11 decembrie

Programul concertelor din weekendul 9-11 decembrie la Târgul de Crăcin Bucureşti este completat de recitaluri ale unor coruri care fac parte din Programul Naţional Cantus Mundi, precum corul „Fii Artist” dirijat de Marius Bălan (9 decembrie), Corul „Folk for Kids” dirijat de Sorin Marcu (10 decembrie) şi Corul „Consonance” dirijat de Lăcrămioara Pauliuc (11 decembrie).

Trupa Cooperativa 9 promite o seară plină de haz şi voie bună cu muzică de petrecere, rock şi accente lăutăreşti şi muzică clasică în prima zi de concerte din weekendul 9-11 decembrie.

Atmosfera de sărbătoare este întregită de colinde româneşti şi internaţionale interpretate de Opereta Stars, ARYMA şi de grupuri şi coruri vocale ale unor şcoli gimnaziale şi colegii din Bucureşti.

 

Restricții rutiere începând de vineri, 9 decembrie

Pentru buna desfăşurare a evenimentului, în perioada 30 noiembrie – 26 decembrie 2022, se va restricţiona traficul auto pe bulevardul Unirii, segmentul de drum cuprins între intersecţia cu bulevardul I.C. Brătianu şi cu Piaţa Constituţiei, pe ambele sensuri de circulaţie, cu permiterea traversului dinspre splaiul Independenţei spre bulevardul Regina Maria, precum şi pe cele două bretele adiacente Pieţei Constituţiei, aferente Ministerului Public şi Ministerului de Finanţe, după cum urmează:

– În data de 9 decembrie 2022, în intervalul orar 18:00-23:00;

– În perioada 10-11 decembrie, în intervalul orar 15:00-23:00.

Alte evenimente la Târgul de Crăciun

Pentru iubitorii fotbalului, TVR continuă transmiterea în direct a competiţiilor Campionatului Mondial de Fotbal din Qatar, pe ecranele special amenajate pentru vizitatorii evenimentului din Piaţa Constituţiei. Meciurile vor fi difuzate conform programului, în afara programului artistic.

Programul artistic va continua în weekendul 16-18 decembrie. Programul integral al concertelor este disponibil pe pmb.ro, arcub.ro, proedus.ro, creart.ro.

Târgul de Crăciun al Municipiului Bucureşti este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaţionale şi Sportive Bucureşti şi CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Îți recomandăm și:

Cookies