Concerte LIVE duminică, 14 august 2022, în Grădina Uranus din București, la evenimentul „Memoria Cartierelor” (P)

09 aug. 2022
230 Afișari
Concerte LIVE duminică, 14 august 2022, în Grădina Uranus din București, la evenimentul „Memoria Cartierelor” (P)

Grădina Uranus va găzdui o serie de concerte live duminică, 14 august 2022, în cadrul evenimentului „Memoria Cartierelor”.

Evenimentul organizat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache este la prima ediție.

Memoria Cartierelor” presupune un tur ghidat al cartierelor Cotroceni, Uranus și zonele Cișmigiu și Palatul Parlamentului, iar la final va fi organizată seria de concerte din Grădina Uranus.

Artiștii care vor performa LIVE în programul evenimentului vor fi:

17.00 – Alexandra Ușurelu & Band

18.00 – Trupa Soul Serenade & Alexandru Olteanu

19:00 –  Irina Sârbu Band

20.00 – Trei Parale

21.00 – Marius Mihalache & Band vă așteaptă să urmăriți live spectacolul-concert SĂFTIȚA

Cine sunt Alexandra Ușurelu & Band și trupa Soul Serenade & Alexandru Olteanu

Alexandra Ușurelu este o artistă unică în muzica românească. Artista abordează teme puternice croșetate în poezia modernă și îmbrăcate cu sonorități fine de muzică clasică, jazz, folk, conceptul muzical reverberând în sufletele ascultătorilor. Ne întâlnim cu artista pe 14 august, de la ora 17:00.

De asemenea, tot pe 14 august, dar de la ora 18:00, ne vedem cu Soul Serenade & Alexandru Olteanu. Cei trei muzicieni de la Soul Serenade ar putea candida pentru titlul de „cel mai mic Big Band din lume”.

Proiectul este inspirat din vastul repertoriu de Jazz (early jazz, hot jazz, swing) & Blues, începând cu anii ’20 până în ’50.

Trio-ul este dedicat în a cultiva o comunicare și interacțiune liberă păstrând în același timp parametrii unei estetici tradiționale.

O amprentă a proiectului este paleta tonală creată prin interplay-ul dintre pian (Alexandru Olteanu) și chitară acustică (Andrei Rotariu).

Acest dialog oferă nenumărate texturi dar și un consistent fundal ritmic pentru abordarea vocală extrem de nuanțată a Adelinei Chivu. Intrarea la eveniment este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Link-uri către evenimente:
https://www.facebook.com/events/593168785757412?ref=newsfeed
https://www.facebook.com/events/582121000231232?ref=newsfeed

 

Irina Sârbu Band, live la Grădina Uranus

De la ora 19:00 avem parte de o întâlnire de excepție cu Irina Sârbu Band, care pune în scenă un program muzical inedit de jazz, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică și chiar folclor.

Membrii trupei sunt Irina Sârbu, Puiu Pascu, Ciprian Parghel și Tudor Parghel.

Numele sub care concertează cei patru muzicieni de elită este de mult un brand cunoscut și apreciat. Nu sunt foarte numeroase trupele care se pot sprijini și pot construi fiecare concert pe o existența, implicit o experiență împreună pe scenă de 19 ani! Iar cei care au ascultat o dată sau de mai multe ori Irina Sârbu Band în concert, au revenit mereu, convinși de surprizele deosebit de plăcute pe care cei patru muzicieni le oferă, de fiecare dată.

De la o apariție la alta, interpretarea este din ce în ce mai spectaculoasă prin expresivitate, improvizație,  imaginație, demonstrație de virtuozitate, tehnică solo și de grup, jocul fascinat și imprevizibil al relațiilor dintre voce și instrumente.

Temperamentul exploziv și plăcerea de a cânta împreună asigura fiecărei piese interpretate calitatea de versiune de referință.

Pentru acest concert Irina Sârbu propune să ne amintim împreună de melodiile și de atmosfera Bucureștiului de altădată. Binecunoscutele melodii „Zaraza”, „Iubesc femeia”, „Vrei să ne-ntâlnim sâmbătă seară”, „Nunuto’, „Ilona”, „Iubirea-i doar o glumă” vor fi nelipsite din repertoriul serii de 14 august de la Grădina Uranus.

„Memoria Cartierelor” este un eveniment organizat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache, iar intrarea este gratuită.

Link către event: https://www.facebook.com/events/1528353467583066?ref=newsfeed

 

Cântări din veacul al XIX-lea la Grădina Uranus, cu Trei Parale

În cadrul evenimentului „Memoria Cartierelor”, seria de concerte fusion continuă pe 14 august la Grădina Uranus cu muzică veche românească.

Această muzică ce se cânta la curțile boierilor din Moldova și Muntenia, începând cu a doua parte a secolului al XVIII-lea şi mergând până la mijlocul veacului al XIX-lea, este reconstituită de cunoscuta formație Trei Parale.

Trei parale este un grup revivalist bucureștean, ce face uz de o documentare minuţioasă în domeniul culturii muzicale tradiţionale. Un rol important în acest sens îl are Florin Iordan, etnomuzicolog în cadrul Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti și conducător al formației. De asemenea, în alcătuirea repertoriului sau conturarea stilului interpretativ, membrii formaţiei se bazează pe folosirea unor modalităţi de cunoaştere cum ar fi expediţiile prin sate şi lucrul cu diverşi muzicanţi bătrâni, audierea unor înregistrări vechi de teren realizate de Constantin Brăiloiu sau Bela Bartok, documentarea din diverse volume de folclor muzical, studiul unor transcripţii de secol al XIX-lea.

Muzica acestui program a fost prezentată în cadrul a numeroase festivaluri de specialitate, răsună pe coloana sonoră a două filme: Aferim! (Regia: Radu Jude, 2015) și Chira Chirilina (regia Dan Pița, 2014) și a fost publicată pe două CD-uri foarte bine recepționate în lumea culturală românească.

Formația a participat la numeroase festivaluri din țară și din străinătate și lucrează în paralel la câteva proiecte diferite de reconstituiri muzicale.

Îi puteți vedea și asculta live duminică, 14 august, de la ora 20:00, la Grădina Uranus.
Evenimentul „Memoria Cartierelor” este organizat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

Link către event: https://www.facebook.com/events/2320029574830751/?ref=newsfeed

Spectacolul-concert SĂFTIȚA by Marius Mihalache, la Grădina Uranus

Cunoscutul virtuoz al țambalului, Marius Mihalache, vine pe 14 august la Grădina Urbană în cadrul evenimentului „Memoria Cartierelor”, eveniment organizat de Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret Ștefan Iordache.

Muzica tradițională românească combinată cu sonorități moderne face ca mesajul și esența folclorului să fie transpuse într-un limbaj universal.

Povestea acestui spectacol este una inedită și reprezintă revelația sufletului româncei, apropiindu-se şi îndepărtându-se, ascunzânduse şi dezvăluindu-se, rătăcind printr-o lume a dorințelor, a patimilor, a iubirii și trădării, a frumuseții și a libertății.

Marius Mihalache, un excepțional artist al țambalului, a început să cânte la vârsta de 6 ani, iar la 17 ani interpreta pe scena operei SCALA din Milano arii celebre compuse de Rachmaninoff, Chopin, Schuman, Schubert sau Mozart. Unul dintre cele mai importante momente din cariera sa a fost întâlnirea cu Chick Corea, alături de care a susţinut o serie de concerte. Cântă și înregistrează alături de Gloria Gaynor, Nina Simone, Steve Vai, Kitaro şi de alţi muzicieni, cunoscuţi pe plan mondial. Este muzicianul care a reuşit să confere ţambalului valenţe, subtilităţi şi rezonanţe incredibile, rivalizând cu sonorităţile specifice muzicii clasice.

Marius Mihalache & Band vă așteaptă de la ora 21:00 să urmăriți live spectacolul-concert SĂFTIȚA, aflat în stagiunea Teatrului Național București și distins cu Premiul Special al Senatului UNITER 2019, ce se va desfășura în 14 august 2022, la Grădina Uranus.

Link către event: https://www.facebook.com/events/423186553198358/?ref=newsfeed

Cookies