ESENTIAL

Concerte extraordinare de Richard Wagner pe scena Operei Naționale București

Sub bagheta maestrului Cristian Mandeal, artistii Operei Nationale Bucuresti (ONB), alaturi de invitatii speciali Barbara Haveman, soprana de origine olandeza, si tenorul Marius Vlad Budoiu, aduc in fata publicului doua concerte de exceptie: vineri, 26 aprilie, respectiv duminică, 28 aprilie, incepând cu ora 18.30.

Opera Tannhäuser, intruchipand legenda cavalerului care a petrecut sapte ani ca sot al zeitei Venus, revine astfel pe scena Operei Nationale Bucuresti, după patru decenii de la ultima premiera a sa la Bucureşti.

„Este greu de imaginat un teatru de operă modern din care repertoriul wagnerian ar putea lipsi. Wagner a devenit astăzi un bun repertorial de maximă referinţă nu numai în spaţiul muzical german, dar şi în cel englez sau american, în cel francez, în cel rusesc, până şi în cel italian. Premiera muzicală bucureşteană a operei Tannhäuser, cea de-a treia din ultimii ani, se constituie astfel într-un act de ambiţie îndreptăţită al acestui ansamblu naţional de aliniere la condiţia europeană. Toate criteriile de valoare sunt îndeplinite, atât cel tehnico-interpretativ la nivelul soliştilor şi ansamblurilor orchestral-corale, cât şi cel al comunicării unor mesaje filozofice valabile atât în trecut cât şi astăzi, anume acela prin care doar printr-un sacrificiu uman extrem se pot îndeplini idealuri măreţe. Doresc operei Tannhauser şi interpreţilor ei viaţă lungă şi frumoasă!”, a declarat dirijorul Cristian Mandeal.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button