Concert: Urban Unit

de:
19 iun. 2011
0 Afișari
Concert: Urban Unit

KUSAK/POP URBAN UNIT, un proiect muzical complex, orientandu-se intre jazz-ul clasic, electric, mergand pana la cel experimental (electric funk-jazz/groove-jazz/world) este dezvoltat si sustinut de catre doi muzicieni, nu doar niste profesionisti recunoscuti ai genului, ci doi artisti complecsi, ei abordand cele mai diverse zone stilistice muzicale in acest context.

Raul Kusak este unul dintre cei mai buni claviaturisti romani, adesea considerat drept “cel mai bun instrumentist”, ce a avut colaborari cu nume sonore ale jazz-ului si blues-ului romanesc, dar si cu faimosi artisti romani si internationali de muzica pop si rock. Raul Kusak este cunoscut pentru inspiratele lui momente solistice, pentru prezenta scenica vibranta, cat si pentru capacitatea de a folosi multiple claviaturi simultan, talent ce reprezinta un vector stilistic important al grupului Urban Unit.

Liviu Pop este un baterist de origine romana, stabilit in SUA, unde este o prezenta constanta pe scena muzicala din New England, colaborand cu diversi artisti de jazz, blues & soul, pe linga propriul sau grup. Alaturi de unii dintre artistii cu care colaboreaza in Statele Unite, Liviu Pop a participat si la cele mai importante festivaluri de blues si jazz din Romania. Considerat un percutionist de exceptie, Liviu este cunoscut pentru versatilitatea sa artistica si pentru o traire de scena captivanta.

Colaborarile lui Liviu Pop includ, printre altii pe: Hubert Sumlin, Sam Lay, Lucky Peterson, Debbie Davies, Lil’ Dave Thompson, Toni Lynn Washington, Chris Tofield, Chris McDermott, Petey Hop, Saskia Laroo, Bill Harris, Amy Bowles, Nick Bariluk, Warren Byrd, etc.

Kusak/Pop Urban Unit este un proiect care, in ultimii 4 ani, s-a bucurat de o popularitate deosebita si mereu crescanda pe scenele nationale si internationale, spectacolele lor fiind intotdeauna asteptate cu entuziasm de un segment tot mai larg de spectatori.

Cookies