Concert Status Quo, pe 17 octombrie, la Sala Palatului. Află cine a câștigat invitația dublă.

de:
15 oct. 2012
1 Afișari
Concert Status Quo, pe 17 octombrie, la Sala Palatului. Află cine a câștigat invitația dublă.

Avandu-si originile in trupa rock The Specters, infiintata la inceputul anilor `60, Status Quo si-a definitivat in 1967 componenta si noua indentitate muzicala. Anii `70 au marcat inceputul in forta pentru Satus Quo, trupa lansand mai multe albume si hituri precum „Caroline”, „Down, Down” sau „Rockin’ All Over the World”, ce i-au asigurat prezenta in cartile de istorie a rock-ului britanic. A fost prima trupa contemporana ce a cantat in fata reprezentantilor Casei Regale, evenimentul avand loc in 1982, in cadrul unui concert caritabil sold-out la care a luat parte Printul Charles. Trei ani mai tarziu, in 1985, Status Quo a dat startul concertului Live Aid, piesa „Rockin’ All Over the World” devenind imnul evenimentului. In 1986, a lansat albumul „In the Army Now” care a avut un succes comercial remarcabil, trupa continuand seria reusitelor cu numeroase premiere si recorduri muzicale. In acelasi an,  Status Quo a reusit performanta de a sustine trei concerte in trei tari diferite – Marea Britanie, Elvetia si Danemarca, in mai putin de 24 de ore. Recordul avea sa fie depasit de aceeasi trupa, pe 21 septembrie 1991, cand Status Quo si-a asigurat prezenta in Guiness Book of Records pentru nu mai putin de patru spectacole sold out sustinute in 11 ore si 11 minute, la Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC si Wembley Arena, in cadrul turneului de promovare a albumului „Rock ’Til You Drop”. Acelasi an avea sa aduca membrilor trupei si premiul Brit pentru contributia adusa industriei muzicale.

Tradusa in cifre, intreaga cariera Status Quo insumeaza nu mai putin de 29 de albume de studio, 4 albume live, 7 compilatii si77 de single-uri, numarul total de vanzari depasind 120 milioane de unitati. Status Quo si-a petrecut aproape sapte ani si jumatate in clasamentele britanice (415 saptamani), fiind trupa cu cele mai multe albume prezente in British Albums Chartdupa The Rolling Stones.

Toamna aceasta, publicul bucurestean va avea ocazia de a vedea live Status Quo intr-un concert memorabil ce va avea loc pe 17 Octombrie, la Sala Palatului, informatii despre pretul biletelor si punctele de vanzare ale acestora urmand a fi disponibile in curand.

http://www.youtube.com/watch?v=ObntvRcKMrE

http://www.youtube.com/watch?v=xHM9HqCLqB8&ob=av3n

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=-YkbylW5F_4

 

Cookies