ȘTIRI

Concert Simfonic

Concert simfonic 
Concert In Memoriam Mihaela Ursuleasa 
Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu” 
Dirijor: HORIA ANDREESCU 
Solistă: MAGDALENA MÜLLERPERTH

Program:
George Enescu 
Rapsodia română nr. 2

Robert Schumann 
Concertul în la minor pentru pian şi orchestră

Anton Bruckner
Simfonia nr. 6, în la major

Pianista germana Magdalena Mullerperth (n. 1992) este considerata de presa germană o artistă care face parte deja dintre maestrii generaţiei sale. A început să studieze pianul la 5 ani . Şi-a continuat apoi studiile intr-un program pre-universitar la Conservatorul din Karlsruhe. Incepand din 2007 a studiat in SUA cu prof. Alexander Braginsky în Minnesota şi prof. Jerome Rose la New York. Între timp a participat la numeroase competiţii naţionale si internaţionale, la care a obtinut peste 35 de premii. Activitatea sa concertistică este marcată de concertele sustinute în SUA, în anul 2008, cu Orchestra din Minnesota avand la pupitru pe Marc Russel Smith, dar si de cele sustinute mai tarziu cu Filarmonica din Stuttgart dirijată de Simon Guadenz. 
Înca din 2006 presa germană scria despre talentata pianistă: “Ar trebui sa ţinem minte acest nume… o pianistă excepţionala în lumea contemporană a muzicii”, iar în 2010 revista germana de specialitate “Piano News” afirma: „…un debut extraordinar, va fi pasionant să urmărim cariera acestei tinere pianiste”

Acest concert face parte din programul turneului pe care Orchestra simfonică a Filarmonicii “George Enescu” îl va efectuata în perioada 22-25 septembrie a.c. în Germania.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button