Concert Romano ButiQ @ Baia de Cultură

de:
07 aug. 2012
1 afișări
Concert Romano ButiQ @ Baia de Cultură

Vineri, de la ora 22:00, trupa Romano ButiQ va împleti motivele balcanice cu ritmuri rock, ska și raggae pentru o variantă a muzicii tradiționale rome adusă în prezent! De 2 ani de zile, membrii Romano ButiQ, lăutari de meserie, încearcă un nou stil, o provocare prin care doresc promovarea valorilor rome autentice.

Organizatorul Băii de Cultură este Asociația Romano ButiQ, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României.

Asociația Romano ButiQ s-a înființat din nevoia de a prezenta realist comunitatea romă și de a crea spațiul în care oamenii să descopere experimental valoarea pe care aceștia o aduc în societate, dincolo de stereotipul negativ sau de paradigma de victima. Obiectivul Asociației este acela de a promova și dezvolta moștenirea culturală și artistică a comunităților vulnerabile, în special a comunității romilor din România.

Parteneri: Mesteshukar ButiQ (www.mbq.ro ), AstraFilm, Anthropoesis – Centrul de Cercetare și Dezvoltare Interculturală, Fundația Culturala Mușata Armână, Sunset Beach Hostel, Povestea Ceaunului, Primăria Limanu.

Intrare libera.

Cookies