Concert Pontice de iarna

de:
08 ian. 2013
0 afișări
Concert Pontice de iarna

Trupa Pontice a luat fiinţă în 2004, la iniţiativa actorului Cătălin Mirea şi readuce în atenţia publicului cântece tradiţionale ale diferitelor culturi.

Este compusă din trei actori (Cătălin Mirea, Viorel Păunescu, Emanuel Ionescu), un muzician (Geanina Meragiu), un jurist (Monica Ivanov) şi un jurnalist (Florentina Ciobanu). În concerte folosesc instrumente muzicale tradiţionale: arborele ploii, vioara săracului, diverse fluiere, elemente de percuţie.

Spectacolele se adresează tuturor categoriilor de vârstă datorită bucuriei şi uşurinţei cu care se transmit şi se percep mesajele cântecelor pe care le interpretează: Kali Nifta (Noapte bună, Grecia), Lu rusciu te lu mare (Murmurul mării, Italia), Tim Finnigan (Irlanda), incluzând bineînţeles şi muzică veche românească Bătuta sau Baba căruntă.

De-a lungul timpului, trupa a participat la numeroase festivaluri naţionale şi internaţionale (Cetatea Medievală a Făgăraşului, Zilele Cetăţii Branului, Festivalul Internaţional de Folclor de la Bistriţa) şi a fost aplaudată în mai multe oraşe din ţară: Sf. Gheorghe, Braşov, Bran, Râşnov, Timişoara, Sibiu, Suceava, Caransebeş, etc., precum şi în multe locaţii din Bucureşti.

 

Durata concertului: 1h 15 min

Preţul biletelor: 21,20 lei şi 12,72 lei

 
Cookies