DE AUZITTIMP LIBER

Concert online la Ateneu. Cristian Măcelaru şi Orchestra Română de Tineret

Duminică, 13 decembrie, de la ora 19:00, dirijorul Cristian Măcelaru va conduce Orchestra Română de Tineret.

Concertul va putea fi ascultat în direct de la Ateneul Român pe pagina de facebook a Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română.

Solistul concertului organizat în parteneriat de Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română şi Filarmonica „George Enescu” este pianistul Simon TRPCESKI şi va avea în program Concertul nr. 5 pentru pian şi orchestra în Mi bemol major, op. 73, „Imperialul” de Ludwig van Beethoven şi Simfonia nr. 41 „Jupiter”, KV 551 de Wolfgang Amadeus Mozart.

Dirijorul Cristian Măcelaru revine şi anul acesta alături de Orchestrele Naţionale de Tineret ale României, cu care colaborează de mai mulţi ani, din postura sa actuală de la pupitrul WDR Sinfonieorchester şi Orchestre National de France.

Cine este Cristian Măcelaru

Deţinând poziţia de al doilea dirijor şef al WDR Sinfonieorchester Koln, Cristian Măcelaru este unul dintre cei mai cunoscuţi şefi de orchestră în ascensiune din lume.

Numit director muzical al Orchestre National de France din Paris, una dintre cele mai importante orchestra din Europa, începând cu septembrie 2021, şi-a început activitatea în această postură cu un an mai devreme, adică din septembrie 2020.

La începutul anului 2020, Cristian Măcelaru a fost distins cu premiul GRAMMY pentru dirijat cu înregistrarea făcută pentru Decca Classics cu Concertul pentru vioară de Wynton Marsalis cu Nicola Benedetti şi Philadelphia Orchestra.

Din vara anului 2020, Cristian Măcelaru este director artistic şi dirijor principal al World Youth Symphony Orchestra la Interlochen Center for the Arts. Tot în 2020, Cristian Măcelaru a intrat în al patrulea sezon de director artistic şi dirijor al Cabrillo Festival of Contemporary Music, cel mai important festival dedicat repertoriului simfonic contemporan la nivel mondial.

Concertul poate fi urmărit pe pagina de facebook a Centrului Naţional de Artă Tinerimea Română.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button