Concert online în București! Jazz de calitate pe pagina de Facebook a Institutului Francez

18 dec. 2020
26 Afișari
Concert online în București! Jazz de calitate pe pagina de Facebook a Institutului Francez

Pianistul newyorkez de origine română Lucian Ban şi clarinetistul francez Louis Sclavis se întâlnesc vineri, la Institutul Francez, într-un concert inedit, primul performând de la Bucureşti, din Sala Elvire Popescu, iar celălalt de la Lyon.

Potrivit unui comunicat al Institutului Francez transmis vineri, Louis Sclavis şi Lucian Ban propun un concert în care creativitatea, improvizaţia şi noile tehnologii se reunesc.

Programul cuprinde un solo Lucian Ban pe scena sălii Elvire Popesco, un solo Louis Sclavis în studio-ul din Lyon şi un duo cu cei doi, unul pe scenă, celălalt pe ecran.

Înregistrarea concertului se difuzează pe pagina de Facebook a Institutului Francez, vineri, de la ora 18,00.

Evenimentul este prezentat în avanpremiera proiectului „Bordeline” în cadrul căruia trei dintre cei mai reprezentativi muzicieni din jazz-ul contemporan – Louis Sclavis, Lucian Ban şi Moritz Baumgartner, din generaţii şi ţări diferite se vor întâlni pentru o serie de concerte, workshop-uri şi mese rotunde ce vor avea loc în luna mai în România.

Proiectul „Bordeline 2021” este realizat de Institutul Francez din România şi Goethe Institut, în parteneriat cu Chamber Jazz @ Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania din Braşov, Centrul Cultural German Timişoara şi Jazz Updates.

Cookies