ȘTIRI

Concert: Nişte băieţi

Niste Baieti s-a infiintat, in 2006, intr-un club underground din Bucuresti in care cei 4 protagonisti consumau niste voie buna si dispozitie de cantat. In zilele de luni, asa cum se intampla in zilele de luni, nimeni nu frecventa clubul “lor”, asa ca au luat initiativa de a dezmorti atmosfera. Au inceput sa organizeze, in fiecare luni, concerte “for fun”, fara repetitii sau genoflexiuni inainte. Din dragoste si respect pentru compozitorii si interpretii care ne-au adus bucurii in anii copilarii, proiectul Niste Baieti propune transpunerea pieselor nemuritoare, scrise inainte, in timpul sau dupa epoca “de aur”, in ritmuri de punk rock, pentru a le pasa mai departe generatiilor tinere, in speranta ca acestea vor fi indragite gustate sau macar auzite.

Proiectul a inceput sa devina serios cand “valurile de fani” au inceput sa urmareasca trupa peste tot si asa cei patru baieti au fost practic obligati sa editeze primul material discografic independent, Niste Baieti – “Adunate din popor si cantate din topor” in 2006. Produs in spiritul DIY (Do it yourself) si cu bunavointa unor prieteni (de asemenea, fani), formatia s-a bucurat de un “succes monstru” care, de altfel, a si determinat plecarea in primul turneu national Niste Baieti – “Oldies But Goldies Tour” in primavara anului 2007.

Trupa a sustinut 14 concerte in 14 orase, 14 zile la rand, prin toata tara (Ploiesti, Brasov, Cluj, Constanta, Timisoara, Baia Mare, Tg Mures, Bistrita, Sf Gheorghe, Oradea, Arad, Sibiu, Deva, Bucuresti). Un an mai tarziu, trupa a pornit in cel de-al doilea turneu independent prin tara: Niste Baieti – “Punk Rock Shlagar Tour 2008”.

Trupa a prestat cu aceeasi voie buna pana in 2011, an in care trupa este determinata sa “lanseze” in undergroundul romanesc al doilea material Niste Baieti, bineinteles, independent.

Niste Baieti:

Albert Mihaiteanu Albert (voce)

Niculae Barbu (bas)

Gabi Georgescu (chitara)

Andrei Dan X-u Modrea (tobe)

Stil muzical abordat: Punk-Rock

Intrare libera.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button