Concert: Maria Raducanu & Sorin Terinte

de:
19 sept. 2011
3 Afișari
Concert: Maria Raducanu & Sorin Terinte

Evenimentele „Madame Pogany presents an Evening Of...” reincep in aceasta toamna cu un concert Maria Raducanu si Sorin Terinte.

Maria Raducanu este o artista greu de categorisit stilistic. De un clasic nonconformism, ea isi provoaca publicul, cu fiecare noua aparitie, la sinceritate, deschidere, decliseizare. Maria Raducanu nu canta pentru snobi, desi muzica ei este una de rafinament.

Fie ca se afla stand turceste pe o straduta din Paris sau pe scena unei Filarmonici, cantul ei sta sub semnul aceluiasi crez „dostoievskian” potrivit caruia Frumosul va mantui Lumea.

Avand una din cele mai speciale voci din lume, Maria Raducanu combina folclorul romanesc cu fado si rembetica.

De-a lungul timpului, Maria Raducanu a avut colaborari cu majoritatea muzicienilor de jazz din Romania: Johnny Raducanu, Vlaicu Golcea, Mihai Iordache, Puiu Pascu sau Eugen Nichiteanu doar ca sa enumeram cativa, dar si cu personalitati ale jazzului occidental, printre care amintim Maurice de Martin, Jan Roder si Michael Griener, americanii Chris Dahlgren, Ben Abarbanel-Wolff si Travis DiRuzza, francezii Siegfried Kessler si Malo Vallois, suedezul Krister Jonsson.

Maria Raducanu se mandreste cu o discografie bogata, foarte bine primita de public si de critica de specialitate: opt albume sub nume propriu si doua la care participa ca invitata.

De asemenea, Maria Raducanu este singura artista de jazz din Romania invitata sa lanseze un album la o casa de discuri americana.

Bilet: 25 lei

Cookies