Concert ~ LAN & Thalbow

de:
02 feb. 2012
0 Afișari
Concert ~ LAN & Thalbow

Pe data de 9 februarie 2012, Kulturhaus Bukarest revine cu un eveniment în purul stil berlinez, invitaţi speciali pentru două concerte fiind artişti foarte buni din cel mai interesant oraş german: trupa de electronic pop LAN şi duo-ul de electronica Thalbow.

LAN este o trupă de electronic pop din Berlin. Pe scenă şi în studio aceşti băieţi năştruşnici sunt în căutarea unor câmpuri nedefinite formate dintr-o combinaţie de pop dansant şi aranjamente electronice experimentale. Influenţaţi de scena cluburuilor berlineze şi mai ales de cei 50 de ani de istorie a muzicii pop, LAN creează o atmosferă ce pare că vine să se adreseze ascultătorului într-un mod intim, dar totuşi ce vine din altă parte, misterios. Atitudinea punk a vocalului Colya Kärcher se combină cu fragilitatea vocii sale şi cu remixurile live-on-stage ale membrilor Klaus Sebastian Klose şi Henning Grambow. Background-ul jazzy este observabil în modul lor dinamic de a improviza cu fiecare beat şi zgomot, ei fiind atenţi la amândouă punctele de legătură muzicale proprii stilului lor: năstruşnicele sunete pop şi esenţa unei piese ce rămâne pe creier mult timp după ce ai asistat la concert.

Totul a început cu nişte întâlniri în subsolul unui bar obscur din Berlin, numite chiar „LAN-sessions”, unde viitorii membri ai trupei LAN se „luptau” – armele fiind propriile lor laptop-uri – în beat-uri şi sample-uri cât mai interesante. Această improvizaţie a construit mai târziu cântece întregi. Rezultatul fiind, în anul 2006, trupa care va veni pe 9 februarie la Kulturhaus. După 100 de concerte live pe scenele Germaniei, Olandei şi Scandinaviei, LAN a început să înregistreze primul lor album. Cu două single-uri, „Money” şi „90’s”, albumul „CU” a fost lansat în anul 2010, iar aici, trupa se joacă cu melodii şi fragmente de sunete de club, rock, electro şi pop. Mesajul este unul de o dorinţă universală: iubirea. Această dorinţă se întâlneşte cu realitatea fiecărei zile, iar LAN face trimitere la awareness-ul frustrărilor fără depresii. Fiecare cântec este un veto către momentul „acum”, dar pare să aibă o percepţie ce promite inevitabil o nouă zi. După cum se vede şi în piesa „Money”.

LAN lucrează în prezent la un nou album denumit „UROP” ce va fi lansat în anul 2012.

Principalul membru al acestei trupe este Tahlstroem, un muzician de jazz specializat pe instrumente de suflat combinate cu artificiile unui converter, precum şi compozitor şi producător. Este în acest moment unul din artiştii ce cântă constant alături de membrii LAN, numele acestui duo Thalbow venind din combinaţia numelui său cu a lui Henning Grambow.

Thalstroem şi-a început cariera în anii ’90 ca muzician profesionist. În timpul studiilor sale muzicale de la München şi Amsterdam (2000-2005) a lucrat cu productii majore cum ar fi „A Tribute For Diversity”. Interesul pentru muzica jazz a luat o turnură spectaculoasă atunci când şi-a găsit interesul pentru combinarea lor în sound-uri electronice.

Thalstroem trăieşte şi lucrează din 2005 în Berlin, unde a fost iniţial o parte integrantă a colectivului trupei LAN; În plus, el a alcătuit împreună cu doi membri LAN fosta trupă de electro-live COX.

Intrare libera.

Cookies