ȘTIRI

Concert ~ Kumm + Ostava (Bg)

Vineri, 20 ianuarie, Tuborg Sound dă startul performance-urilor trupelor româneşti pe scena lui 2012 în clubul Control, printr-o seară dedicată clujenilor de la Kumm.

Ei vor concerta alaturi de bunii lor prieteni de la Ostava, o formaţie bulgărească cu elemente Britpop si rock alternativ, împreună cu care cei de la Kumm au organizat un mic turneu prin ţară. (21.01 – Cluj, Flying Circus, 22.01 – Târgu Mureş, J’ai Bistrot)

Nu are rost să mai scriem două paragrafe despre cine sunt şi ce au facut Kumm până acum. Doar că n-au mai fost în Club Control de aproape un an. În timpul acesta n-au stat degeaba. Au umblat într-un turneu de peste zece concerte în Germania şi Elveţia, plus multe concerte prin ţară. Anul acesta au lansat două single-uri „Foul Play” şi „Eskimo”, ultimul având în spate un turneu de promovare prin 14 oraşe din ţară şi Republica Moldova, au lansat un videoclip şi umblă vorba că băieţii au un album nou în pregătire din care vom putea auzi ceva piese vineri seara.

Organizatori ai câtorva concerte Kumm în Bulgaria, băieţii de la Ostava au în spate o istorie de aproape 20 de ani. Fondată în 1991, Ostava a plecat înca de la început cu un sunet care aminteşte de chitările cu personalitate ale anilor ’90, gen The Smiths sau Oasis, dar cu puternice influenţe din subcultura post-punk a anilor ’80.

In primii ani de activitate, Ostava au scos „doar” câteva super-hituri în Bulgaria, ca abia în anul 2000 să lanseze primul album integral „Ping-Pong”. Trei albume mai târziu, în 2008, „Rock’n’Roll Song Designers” aduce un sunet nou şi modern, mare parte datorat venirii în formaţie a unei chitări ritmice.

În 2006 au deschis Ladytron în Bulgaria, urmat de o deschidere pentru Ian Brown în cadrul unui festival împotriva traficului de carne vie. Ajung la Londra, apoi şi în deschiderea altor nume mari, cum ar fi Placebo şi Lenny Kravitz, precum şi pe scena unor festivaluri ca EXIT, Sziget şi European Club Night.

În present, Ostava se pregatesc de următorul album de studio, din care sperăm că vom auzi cât mai multe piese. Bulgarii sunt la cel de-al doilea concert în Bucuresti, după o vizită similară în urmă cu doi ani.

Concertul face parte din seria evenimentelor marca Tuborg Sound şi este sprijinit de Hello Hotels Bucharest.

Parteneri media: Radio Guerrilla, Music Channel, Feeder, BestMusic, BeWhere, Carevasazică, Decât o Revistă, Feeder, Hypestreet, iConcert, IQads, Metropotam, Zoom, Oraşul Meu, Arte şi Meserii, Hipmag, Woobicha.ro, Thegig.ro, Șapte Seri, Shopping Report, Shopping News , Playboy, Tilllate, b365.ro, VeiozaArte, Zile şi nopţi.

Intrare: 20 lei


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button