BAZAR

Concert în Piața Sfântul Anton din București, duminică de Ziua Europei

Concertul va avea loc în Piața Sfântul Anton din București, începând cu ora 18,00.

„Ministerul Fondurilor Europene organizează în data de 8 mai un concert de muzică live cu Antonia, Nicoleta Nucă și formația Alb și Negru, în piața Sfântul Anton (în spatele restaurantului Hanu’ lui Manuc), începând cu ora 18.00. În plus, anul acesta, Comisia Europeană organizează în statele membre UE o vânătoare de comori, care va avea ca mare premiu o excursie în doi într-o capitală europeană”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

În cazul României, căutătorii de comori vor găsi la concertul organizat duminică de MFE un poster cu o fraza încriptată.

„Pe loc, cu ajutorul unui smartphone sau de acasă, jucătorul intră pe website-ul Comisiei Europene, la adresa http://ec.europa.eu/regional_policy/treasurehunt/#/treasure-hunt/home, răspunde corect la un set de întrebări pentru a avea acces la codul alfabetic ce va permite decriptarea frazei, transmite răspunsul și este înscris automat pentru premiu. Jucătorii care au trimis fraza decriptată corect sunt invitați, prin e-mail, să răspundă la o singură întrebare cheie care va fi publicată pe pagina de site dedicată vânătorii de comori la un moment prestabilit. Cel mai rapid participant care răspunde corect la întrebare prin email câștigă excursia”, se mai arată în document.

Ziua Europei este o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa. Pentru Uniunea Europeană, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman. Ziua Europei este unul dintre simbolurile europene menite să promoveze unitatea în rândul europenilor.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button