BAZAR

Concert în Piaţa Constituţiei, de Zilele Bucureştiului

Primaria Municipiului Bucuresti invita bucurestenii sa participe la evenimentele organizate de cu ocazia implinirii a 552 de ani de atestare documantara a orasului.

Toate spectacolele vor fi sustinute in aer liber, iar accesul publicului va fi gratuit, chiar dacă anul acesta primarul general Sorin Oprescu a anunţat că bugetul este de austeritate şi, de exemplu, nu vor avea loc focuri de artificii.

Punctele fierbinti vor fi Centrul istoric, Parcul Herastrau si Piata Constitutiei.

Startul manifestarilor va fi dat de Centrul de Creatie, Arta si Traditie al Municipiului Bucuresti, CreArt, vineri, 16 septembrie, in parcul Herastrau, unde bucurestenii sunt asteptatati de la ora 10,00 la Targul Mestesugarilor, Targul Editurilor de Carte, la expozitii de pictura si grafica.

Atmosfera va fi animata de fanfare, copiii se vor putea plimba cu trasurile, iar iubitorii de muzica vor fi invitati sa cunoasca sau sa recunoasca stelele folclorului romanesc.

Programul artistic al zilei de sambata este dedicat tinerilor, care vor fi atrasi in parc de interpreti si trupe renumite, iar duminica pe scena amenajata in Herastrau vor evolua orchestre, trupe si interpreti ai minoritatilor.

Centrul vechi al Bucurestiului va fi animat de muzica live, acrobatii, mima, teatru de strada, spectacole cu picioroange si costume, intr-un festival dedicat promovarii turistice a orasului, denumit “Bucuresti – metropola vie”, care se va desfasura de vineri de la ora 12,00, pana duminica noaptea. Sambata, 17 septembrie şi duminica, 18 septembrie pe strada Franceza, din Centrul Istoric, va avea loc prima Gala Folk You, de la Bucuresti.

Centrul de proiecte culturale al Municipiului Bucuresti, ArCuB, organizeaza sambata un concert extraordinar in Piata Constitutiei, unde sunt asteptati bucurestenii dornici sa asculte muzica de calitate. Pe scena vor urca peste o suta de artisti.

Va fi o combinatie intre muzica clasica si muzica pop. Participa Orchestra Nationala Radio, Big Band-ul Radio, Corul Festivalului, soprana Valentina Naforniţă, tenorul Marius Manea, trupa Directia 5, solistii Monica Anghel, Cornel Ilie si Lora.

Invitatul special al concertului este Bogdan Ota, tanarul pianist roman care a cucerit Norvegia dupa emisiunea „Norske talente”.

ArCuB va anima Piata Constitutiei pe parcursul intregii zile de duminica, printr-un concert special dedicat liceenilor din Bucuresti si tuturor tinerilor care vor trece prin Capitala, de Zilele Bucurestiului.

Seara va transforma locatia in „Piata ingerilor”, printr-un spectacol inedit adus din Franta de Compania de teatru de stradă Les Studios de Cirque.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button