Concert-eseu susținut de Aurelian Octav Popa la Palatul Suțu, miercuri. INTRAREA LIBERĂ

de:
15 mart. 2015
0 Afișari
Concert-eseu susținut de Aurelian Octav Popa la Palatul Suțu, miercuri. INTRAREA LIBERĂ

În cadrul stagiunii muzicale „Iosif Sava” 2014-2015 a Fundatiei ACCUMM, va fi prezentat un concert-Eseu, susținut de AURELIAN OCTAV POPA și VERONA MAIER.

In program:Bach, Haendel, Mozart, Beethoven, Schubert, Schumann, Mendelssohn-Bartholdy, Weber, Ravel, Debussy, Rimski-Korsakov, Milhaud

Concertul începe miercuri, la orele 19, iar INTRAREA este LIBERA.

Aurelian-Octav Popa a studiat la Liceul „Matei Basarab”, Liceul de muzica si Conservatorul din Bucuresti, dupa care a urmat stagii de perfectionare la Paris si in SUA, apoi cursurile de dirijat sustinute de Sergiu Celibidache la Trier. A obtinut premii la concursuri internationale, mai intai la „Primavara la Praga” – 1959, fiind primul instrumentist roman care a obtinut Premiul I in strainatate, apoi la Budapesta – 1956, Birmingham – 1966, Utrecht si Geneva – 1967. A cantat in prima auditie in Romania piese camerale ale unor compozitori importanti ai secolului XX: Bartok, Stravinski, Berg, Scheberg, Messiaen, Honegger si concerte cu orchestra: Concertul de Aaron Copland (dirijor compozitorul), Concertul de Hindemith (dirijor Const. Bobescu), Preludii de dans de Lutoslawski (dirijor Serge Baudo), Scaramouche de Darius Milhaud (dirijor Cristian Mandeal), Concertul de H. U. Lehmann (dirijor Paul Popescu) si altele.

Născută la 31 decembrie 1961, în Bucureşti, Verona Maier începe studiul pianului la vârsta de 6 ani, la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice nr. 2 din Bucureşti, iar din 1975 devine elevă a Liceului de Artă „George Enescu” din Bucureşti, pa care îl absolvă în 1980. În vara verona_maier1aceluiaşi an este admisă la Universitatea de Muzică din Bucureşti, unde îşi încheie studiile la clasa de pian a profesoarelor Ioana Minei şi Ana Pittiş, obţinând Diploma de Licenţă în 1984. În 1983 este deţinătoarea unei burse de studii din partea Guvernului francez pentru cursurile de pian ale Academiei de Vară de la Nisa. Din 1990 este cadru didactic la Universitatea Naţională de Muzică – Bucureşti, fiind in prezent lector la catedra de muzică de cameră. În 2006 a obţinut titlul de Doctor în muzică al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, în urma susţinerii tezei „Alegerea spontană a tempourilor pentru preludiile şi fugile din Clavecinul Bine Temperat de J. S. Bach”. Debutul pe o scenă de concert a avut loc în 1970 în Bucureşti (într-un concert sărbătorind bicentenarul naşterii lui Beethoven). A desfăşurat în continuare o bogată activitate artistică, materializată în recitaluri, concerte şi cursuri de măiestrie susţinute atât în ţară cât şi în străinătate: Italia, Elveţia, Franţa, Grecia, Ungaria, Germania, Slovacia, Austria, Spania, Portugalia, Danemarca, Polonia, Suedia, Anglia, Cehia.

Cookies