Concert ~ East Roots

de:
09 nov. 2011
0 afișări
Concert ~ East Roots

Trupa East Roots s-a infiintat in 2009 in Bucuresti si apare pe scena muzicala romaneasca intr-un moment in care stilul Reggae era slab reprezentat, chiar si in zona de underground. Se desprinde repede, insa, din aceasta nisa prin imbinarea unor genuri muzicale foarte diferite: Drum& Bass, Reggae, Ska, Dubstep si Dancehall cu pasaje de sitar (instrument traditional oriental) sau nai. Astfel, in scurt timp East Roots cucereste prin concertele live un public din ce in ce mai numeros. ,, Piesele compuse in engleza,franceza si romana ne provoaca la un dialog, cu ceilalti dar si cu noi insine, prin care sa demolam mentalitati si trenduri distructive si sa fim sinceri fata de cautarile fiecaruia dintre noi’’.

Prima realizare importanta a trupei este la Stufstock, in 2010, unde castiga locul III la Newcomers. Concursul este primul dintr-o serie de alte festivaluri importante la care vor participa (Iarmaroc, Street Delivery, One Love, SummerJam Fest etc.), urmate de un turneu de promovare prin tara.

In 2011, East Roots deschide concertul Gentleman (Germania) de la Arenele Romane in prezenta a peste patru mii de fani. Urmeaza un alt moment extraordinar, cand membrii Dub Incorporation (Franta) aleg din randul trupelor romanesti pe East Roots sa cante in deschiderea concertului de la Bucuresti.

Primul E.P il lanseaza in vara lui 2011, la Vama Veche. In aceasta perioada li se alatura un nou membru care va aduce si mai multa energie in concerte cu un instrument muzical de suflat: trompeta.

Din noiembrie 2011 East Roots incepe turneul de promovare in tara a E.P-ului. Fanii pot descarca piesele gratuit de pe site-ul trupei: www.eastroots.ro

East Roots este formata din sapte membri: Bogdan Filipeanu (Mistah B)- voce, Mihai Para- baterie, Laur Iftene- bas si sitar, Mihai Stanescu- clape, Cristian Scurtu- chitara, Adelin Dragu- percutie si nai, Sorin Ciprian Nicolescu- trompeta.

Dupa o vara in care au fost in top la Radio Guerrilla (locul 2), East Roots ajunge pe 14 noiembrie la GuerriLive Radio Session cu Bogdan Serban.

Intrare: 15 lei

Cookies