Concert ~ E.M.I.L.

de:
12 dec. 2011
0 afișări
Concert ~ E.M.I.L.

Una dintre cele mai cunoscute trupe romanesti ce combina stilurile ska-punk, reggae, dub, dancehall sau skate-punk, recunoscuta si apreciata si pentru ca si-a castigat fanii in peste doua sute de concerte, si mai putin prin promovare, E.M.I.L. a sustinut pana in prezent concerte in cadrul tuturor festivalurilor importante de rock din Romania: Stufstock, BestFest, CokeLive, Student Fest TM, Noisefun, Rock la Mures, Punkaid, Motorock, Top T. Baietii au impartit scena cu trupe ska si punk precum NOFX, No Use For A Name, Bloodhound Gang etc. din SUA, Stereophonics, Toy Dolls (Marea Britanie), The Special Guests (Germania).

“Extraterestrii Merg Iarna La Ski”, numele de la care deriva acronimul E.M.I.L., isi incep aventura underground in primavara anului 2000, reusind dupa aproape 3 ani de cantari live prin cluburi din capitala si din tara sa editeze primul material discografic intitulat “Cocktail verde”.

In vara anului 2005, E.M.I.L. concerteaza live, in prime time, la TVR 1, in cadrul Stufstock, in fata a peste 35.000 de oameni.

Noiembrie 2005, lansarea albumului “Rom, fum si vanilie”, eveniment realizat in totalitate DIY (do it yourself), a inregistrat un numar record de platitori de bilete pentru un eveniment underground. Concertul a adunat peste 1200 de fani din toata tara care au venit in Bucuresti doar pentru lansarea noului album, si a doua zi au plecat spre casa.

In iunie 2008, E.M.I.L. reprezinta Romania la Berlin, in cadrul Festivalului International “Fete de la Music”, urmand ca in septembrie 2008 sa fie lansat scurtmetrajul behind the music “Berlin, backstage passport”, material independent si non-comercial.

E.M.I.L. lanseaza impreuna cu revista “Sunete” albumul original “Stiu, ti se pare absurd…” in august 2009, urmat de turneul national de promovare, realizat in acelasi spirit DIY, care a cuprins 12 orase din intreaga tara. Albumul este un manifest, o dovada de devotament fata de o scena si fata de un curent muzical despre care baietii spun ca le-a schimbat viata.

In octombrie, anul trecut, a fost lansat DVD-ul documentar “10 ani de abuzuri, excese si imoralitati”, un film de peste 2 ore cu interviuri, povesti si exagerari avandu-i ca protagonisti pe membrii trupei, promoteri underground, fani, care prezinta istoria E.M.I.L. asa cum ea nu a fost spusa niciodata. Lansarea dvd-ul a fost urmata de al doilea turneu national al formatiei, “10 ani de excese, abuzuri si imoralitati”, care a cuprins 14 orase din intreaga tara.

Sorin (voce), Stoi (chitara), Gabi (chitara), Barbu (bas) si Piti (tobe)

Cookies