Concert ~ Duke Ellington Orchestra

de:
09 nov. 2011
0 Afișari
Concert ~ Duke Ellington Orchestra

Events va invita la o reintalnire emotionanta cu una din cele mai bune orchestre de jazz ale lumii: celebrul big-band Duke Ellington Orchestra revine in Romania , intr-un concert special la Sala Palatului din Capitala.

Sub bagheta lui Paul Mercer, nepotul marelui Duke, orchestra a preluat mostenirea muzicala a lui Ellington si concerteaza de peste 8 ani în formula actuala, pe toate continentele globului, ducand mai departe traditia „Ducelui”.

Cu peste 20.000 de reprezentatii in intreaga lume, Duke Ellington Orchestra a cucerit inimile publicului iubitor de jazz si aprecierea criticii muzicale din lumea intreaga. Infiintata in 1923, trupa si-a primit numele de la intemeietorul sau, celebrul pianist si dirijor Duke Ellington, supranumit ducele jazz-ului, castigator a 13 premii Grammy. Formula actuala a orchestrei cuprinde 16 muzicieni, atat tineri interpreti, cat si veterani ai vechii trupe conduse de Duke Ellington, toti tehnicieni de exceptie. Repertoriul original elaborat va oferi audientei ocazia de a admira abilitatile creative nelimitate ale interpretilor: pe 10 noiembrie, va asteapta doua ore de jazz pur, un vintage Ellington formidabil, cu evergreen-uri precum „Take the ‘A’ Train” , „Satin Doll”, “The Mooche”, “Cotton Club Stomp” ,”Full Moon at Midnight”. O noapte cu amintiri din anii ‘30, cand trupa lui Ellington atragea elita din New York-ului in Harlem pentru nopti delicioase de jazz, facand din cartierul altadata rau famat cel mai faimos loc al orasului.

Muzica lui Ellington a schimbat lumea. El o numea muzica americana mai degrabă decat jazz, si ii placea să-i descrie pe cei care l-au influentat ca „dincolo de orice incadrare”. Mai mult decat atat, a daramat importante bariere rasiale in societatea americană. Pionier al jazz-ului, „Ducele” si-a adus o contributie definitorie la inaugurarea erei sale swing („It Don’t Mean A Thing”, 1943). Este de asemenea parintele a numeroase inovatii in domeniul muzicii jazz: a utilizat vocea umana pe post de instrument muzical, lasand cuvintele la o parte, punand accentul pe contrastul dintre notele inalte si joase, folosind in mod frecvent tonalitatile de blues, intr-un stil numit “jungle music”. Este considerat intemeitorul acestui stil. Si-a pus semnatura peste mai mult de 2000 de cantece si compozitii: jazz, muzica religioasa, muzica clasica. A compus coloana sonora a patru filme si a cantat alaturi de artisti ca John Coltrane, Louis Amstrong, Frank Sinatra si Ella Fitzgerald.

Cea mai mare realizare a lui Duke Ellington este insasi orchestra ce ii poarta cu mandrie numele. Trupa a debutat initial sub numele de The Washingtonians si cuprinde astazi 16 instrumentisti de exceptie, printre care si trompetistul Barrie Lee Hall, un veteran al jazz-ului. Duke Ellington Orchestra, asa cum a fost numita ulterior, a devenit sub conducerea maestrului una dintre cele mai influente banduri din istoria jazz-ului, atingandu-si varful creativ in anii ’40. Cu un jazz melodios, dinamic, si o orchestratie impecabila, Duke Ellington Orchestra promite, ca intotdeauna, un spectacol eclectic si electrizant.

www.eventim.ro

Bilete: 180 lei,  140 lei, 100 lei

Cookies