Concert de muzică clasică la metrou VIDEO

de:
22 sept. 2012
0 Afișari
Concert de muzică clasică la metrou VIDEO

Loredana Munteanu și Cristina Dobrescu, fondatoarele Asociației Arta nu mușcă, s-au gândit să îi surprindă plăcut pe bucureșteni și să le ofere, timp de o săptămână, câte o oră de muzică de bună calitate, după un program de lucru încărcat. Astfel, începând cu data de 16 septembrie, pe peroanele stațiilor de metrou Piața Unirii, Universitate, Piața Victoriei și Eroilor, în intervalul orar 18.30 – 19.30, călătorii au putut asista la spectacolele de muzică clasică, organizate de Asociația Arta nu mușcă. Pe lângă spectacolele de muzică clasică (duete, trio-uri, cvartete sau dublu cvartete), pentru a oferi un plus de diversitate, organizatorii au inserat momente de balet clasic, contemporan, tango argentinian și desen live proiectat pe peretele de pe peron.

Proiectul inițiat de Arta nu mușcă a fost primit cu succes de călători, care s-au oprit să asculte concertele de muzică clasică organizate în subteranul bucureștean. De exemplu, vineri seară, în stația de metrou Piața Unirii 2, zeci de persoane s-au oprit din drum și au pierdut mai multe trenuri, doar pentru a beneficia de ”o porție” de muzică de calitate. Reacția publicului nu s-a lăsat deloc așteptată, în cadrul evenimentului cultural. Astfel, după fiecare prestație, ropotele de aplauze nu au întârziat să apară.

Concertul de pian de vineri seară, din stația Piația Unirii 2, a fost susținut de Teo Milea, iar desenul neconvențional, realizat în nisip, a fost creat de Daniel Rădulescu.

Daniel Rădulescu a realizat desenul în nisip

Sâmbătă, de la ora 18.00, pe peronul stației de metrou Piața Unirii 2, bucureștenii vor putea asista la spectacolul de închidere organizat de Asociația Arta nu mușcă.

De ce ”Arta nu mușcă”?

În urmă cu un an, Loredana Munteanu și Cristina Dobrescu au vrut să arate tuturor că Arta nu mușcă. ”Ideea proiectului a apărut anul trecut, când mă aflam pe peron și așteptam metroul. În timp ce stăteam pe peron, l-am observat pe un tânăr care asculta manele la un casetofon. M-am dus la el și i-am recomandat să asculte melodiile preferate utilizând căștile, însă tânărul mi-a replicat că aceasta e muzica lui favorită și vrea ca, alături de el, s-o asculte cât mai mulți. În acea clipă, mi-am zis că, dacă el poate, și eu voi putea face la fel, dar cu muzică clasică. Lucru gandit și realizat apoi, alături de partenera mea, Cristina Dobrescu”, a declarat Loredana Munteanu, pentru B365.ro.

Arta nu mușcă promovează antreprenoriatul artistic în România, printr-o serie de evenimente cultural-artistice, realizate într-o manieră actuală și versatilă, în încercarea de a susține tinerele valori românești. ”Conform noului context social, mizăm pe o îmbinare armonioasă dintre artă și forme moderne de animare, astfel încât procesul cultural să fie unul relaxat și interactiv. Stârnirea apetitului artistic, crearea unei legături între artă și public, atragerea sa spre astfel de manifestații, pentru ca, în final, să oferim alternative de calitate pentru petrecerea timpului liber și construirea de noi preocupări și pasiuni în această zonă de activitate constituie scopul Asociației Arta nu mușcă”, explică Loredana Munteanu.

Proiectul, derulat în perioada 16 – 22 septembrie a fost gândit, de data aceasta, ca un eveniment pilot cu prilejul Zilelor Bucureștiului. Însă, pe viitor, cele două tinere își propun să realizeze periodic concerte mai mari, in spații neconvenționale (inclusiv metrou) pentru a-i apropia pe oameni de adevarate valori și de muzica de calitate.

De la un job în domeniul financiar, la arta care ”nu mușcă”

Loredana Munteanu, fondatoarea și managerul Asociației, a absolvit studii sociologice, politice și master în antreprenoriat. Fire boemă, tânăra călătorește des, mizează pe creativitate, pe bun gust/ simț, ia lecții de pian, percuție și, spune ea, se implică 100% în tot ceea ce întreprinde. Loredana Munteanu mai spune că numele proiectului „Arta nu mușcă” a apărut spontan și crede că toate ideile bune așa apar, iar apoi se scrie povestea.

Cristina Dobrescu (stânga) și Loredana Munteanu (dreapta)

Foto: Cristina Dobrescu (stânga) și Loredana Munteanu (dreapta)

Cristina Dobrescu, PR managerul Asociației, a absolvit studiile economice și deține un master în audit și contabilitate. Fire pragmatică și rațională, după ce a ocupat, timp de patru ani, funcția de contabil, ea a renunțat, pe 30 iunie, la jobul în domeniul financiar, la care mulți râvnesc, și spune că nu regretă deloc decizia luată. Cristina Dobrescu a lăsat finanțele pentru a promova antreprenoriatul artistic, în urma unei discuții pe care a avut-o cu Loredana despre artă și cultura frumosului, și se declară fericită și împlinită pentru că poate promova ideea că Arta nu mușcă.

Cookies