ȘTIRI

Concert de excepţie Tarja Turunen, la Sala Palatului. GALERIE FOTO ŞI VIDEO

Pe Tarja Turunen am descoperit-o în adolescenţă, când colabora cu Nightwish. Vocea ei m-a fermecat pe loc şi de atunci am devenit fan Nightwish. Ulterior, vestea că Tarja şi Nightwish au încetat colaborarea m-a întristat şi am crezut că Tarja şi Nightwish nu se vor mai ridica, separat, la acelaşi nivel, cu care şi-au obişnuit fanii. Acest fapt îmi fusese oarecum confirmat ascultând pe Youtube noile piese ale Tarjei, care păreau să nu pună vocea artistei în valoare. Sperând totuşi că la concert voi avea parte de o experienţă ceva mai bună decât cea de pe Youtube, am mers la concertul de la Sala Palatului unde artista finlandeză a reuşit să mă uimească din toate punctele de vedere.

După concertul Crimson Blue, formația rusească de Nu Art Metal, a urcat pe scenă Tarja Turunen, în aplauzele a mii de spectatori prezenţi la Sala Palatului. Când a ajuns pe scenă, artista a spus, în limba română: „Bună seara, Bucureşti! Vă mulţumesc”, stârnind ropote de aplauze. Ulterior, Tarja le-a spus fanilor că şi-ar dori să poată vorbi mai mult în limba română.

„Mă simt atât de bine să fiu din nou alături de voi şi să vă simt pe toţi. Vă mulţumesc pentru toată dragostea, sprijinul şi grija de care aţi dat dovadă în atâţia ani”, a continuat Tarja, precizând că e onorată şi că îi face plăcere să revină în România.

În timpul concertului, Tarja a primit mai multe buchete de flori din partea fanilor.

Pe la jumătatea concertului, artista s-a retras discret în culise, lipsa ei de pe scenă fiind acoperită foarte bine de orchestră.

Ulterior, ea a revenit îmbrăcată într-o rochie roşie, renunţând la cea neagră cu care a apărut în deschiderea concertului, şi a coborât de pe scenă, pentru a ajunge printre fani. Spre încântarea fanilor, artista a cântat lângă ei, a făcut poze cu fanii, a dat mâna cu numeroşi spectatori şi chiar i-a pupat pe unii dintre cei ei.

Fanii au fost încântaţi şi de faptul că acest concert a fost „camera friendly” şi toţi au putut să facă fotografii pe toată durata concertului.

După acest concert am rămas foarte impresionată de vocea şi de prestaţia Tarjei, dar şi de faptul că a fost atât de apropiată de fanii ei. Mai mult, pot spune că participarea la concert nu se compară nici pe departe cu un videoclip postat pe Youtube, astfel că, voi repeta experienţa, participând la concertele ei, de câte ori voi avea ocazia, pentru că merită pe deplin.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button