ARHIVA B365

Concert de colinde ~ Corul Madrigal

Corul National de Camera Madrigal, fondat de maestrul Marin Constantin, revine pe scena Ateneului Roman cu un Concert extraordinar de colinde si cantece de Craciun, dirijat de Voicu Popescu. Evenimentul va avea loc luni, 12 decembrie, si va beneficia de prezenta unui invitat de marca in persoana marelui actor Victor Rebengiuc.

Corul Madrigal va concerta sub bagheta maestrului Voicu Popescu, secondat de dirijorul asistent Anna Ungureanu avandu-i ca solisti pe Florian Costea, Ionut Popescu, Simona Haideu si Mirabela Birnescu, iar la pian Madalina Danila.

“Colindele Madrigalului ascultate pe ascuns inainte de 1989 au devenit concerte traditionale de Craciun, fiind sustinute fara intrerupere in fiecare an din perioada postdecembrista. Anul acesta avem bucuria de a avea alaturi de noi pe unul dintre cei mai apreciati actori din Romania, maestrul Victor Rebengiuc”, declara Veronica Maria Stoica, directorul general al Corului National de Camera Madrigal.

Datini din strabuni, brazi impodobiti, clinchet de zurgalai, cozonaci si vin, intreaga atmosfera a Craciunului va fi daruita publicului iubitor de muzica corala de membrii Corului National de Camera Madrigal. In plus, invitatul special al serii, actorul Victor Rebengiuc, va completa atmosfera de poveste de iarna cu texte si poezii din lirica romaneasca si universala. Costumele, prezentate in premiera, sunt concepute de renumita creatoare de moda, Doina Levinza.

Corul National de Camera Madrigal fondat de maestrul Marin Constantin la 11 aprilie 1963 a sustinut peste 4000 de concerte pe importante scene muzicale ale lumii, devenind una dintre cele mai cunoscute formatii corale romanesti pe plan mondial, fiind recompensat cu numeroase premii si distinctii romanesti si internationale. Repertoriul corului este unul foarte vast, de la muzica medievala si renascentista pana la piese clasice si contemporane. Lucrarile provin atat din cultura apuseana romano-catolica, cat şi din cea ortodoxa bizantina, cum ar fi muzica sarbatorilor Pascale sau cea dedicata sarbatorilor Craciunului. Corul Madrigal a fost declarat „bun al patrimoniului universal UNESCO” in anul 1992 la Paris.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button