COOL CITY

Concert ~ CTC / Grasu XXL / Maximilian

Space Club aduce pe a sa scena, pe DOC, Deliric 1, Vlad Dobrescu aka CTC, alaturi de Grasu XXL si Maximilian.

Deliric 1, DOC si Vlad Dobrescu sunt trei dintre membrii fondatori ai label-ului independent de hip-hop “Facem Records”. In 1999 au infiintat trupa CTC (“Control Tehnic de Calitate”), una dintre cele mai iubite din underground-ul romanesc.

Dupa numeroase aparitii pe compilatii si mixtape-uri, alaturi de nume ca Da Hood si RACLA, in 2002 apare primul material CTC, EP-ul “CTC & Cedry2k”. Acesta continea piese precum “Secretul din Atom” sau “Legea Gravitatiei” – considerate definitorii pentru rap-ul autohton.

Succesul la public atrage atentia marilor case de discuri, fiind lansat in 2004 “Proiectul Verde”, pe care CTC figureaza cu piesa “Original Verde” – un manifest liric ce pledeaza impotriva pirateriei, fiind promovat si printr-un videoclip:

In 2005 apare albumul de debut CTC, “Dificultati Tehnice”, lansat la casa de discuri Roton. Acesta se bucura de vanzari de peste 10.000 de unitati, single-ul “Orice”, in colaborare cu Yolo (Zale) si Nwanda facand furori in randul fanilor datorita mesajului revolutionar.

Declinul vanzarilor din industria muzicala determina casele de discuri sa nu mai investeasca in muzica de nisa. Deliric 1, DOC si Vlad Dobrescu, aflati inca sub contract, sunt afectati in mod direct si ajung sa fie tinuti pe tusa pentru cativa ani.

Deliric 1 lanseaza in 2008, sub numele de Jupiter (alter ego-ul sau de producator), un nou proiect in care se ocupa doar de productia muzicala: “Jupiter a ucis melodia”. Pentru acest proiect colaboreaza atat cu artisti autohtoni, precum colegul sau DOC (sub numele de Skilltester Stabbone), cat si internationali. Intr-o perioada in care relatiile dintre Romania si Italia se afla intr-o stare critica si devin din ce in ce mai tensionate, el colaboreaza cu artistii italieni Matt Manent si Duplici pentru a crea consens in randul ascultatorilor de hip-hop.

Anul 2010 readuce in prim plan CTC-ul odata cu lansarea primul album solo al unuia dintre membri. Este vorba de albumul lui DOC – “Scapat de sub control” – considerat albumul hip-hop al anului. Deliric 1 si Vlad Dobrescu si-au adus aportul pe multe dintre piese, doua dintre ele (“Genti de bani”, respectiv “Muzica”) bucurandu-se de videoclip si fiind incluse in playlisturile canalelor media de nisa.

Deliric 1 lanseaza in mai 2011 primul sau album solo, “Inspectia Tehnica Periodica” (“ITP”), album ce ajunge rapid in topul celor mai bine vandute albume romanesti in mediul online. La acesta colaboreaza atat cu colegii sai de la CTC, cat si cu artisti precum: Rimaru, Mike Diamondz, Stefan Matei (Les Elephants Bizzares), Cedry2k, Silent Strike, High Jet, FDD, etc.

DOC lanseaza in octombrie 2011 cel de-al doilea album solo, “Lucrare de control”, al carui concert de lansare este transmis integral de Music Channel. Albumul este precedat de mixtapeul “Rapcapitulare”, promovat printr-un videoclip al piesei care da numele materialului.

Deliric 1 lanseaza in noiembrie 2011 pe Music Channel videoclipul piesei “Linii de tramvai” (feat DOC), care inregistreaza in mai putin de o saptamana de la lansare peste 100.000 de vizualizari pe canalul sau oficial de YouTube.

Grasu XXL cântă de la vârsta de 14 ani, provenind dintr-o familie cu tradiţie in domeniu. Primul material discografic al cântăreţului se numeşte Personajul negativ şi este o colaborare Paco 10 Grei; cei doi au fost uniţi sub numele XXL & 10 Grei. Acesta a fost lansat pe 10 iulie 1999. Primul său album solo, Curaj, a fost lansat în iulie 2006 şi este un material într-adevăr inedit atât prin sunet, cât şi prin modalitatea interpretării. La mai puţin de un an de la Curaj a urmat mixtape-ul Evident lansat împreună cu Dj Swamp. În 2007, Grasu XXL a înfiinţat casa de producţie muzicală împreună cu cei de la Agresiv, Guess Who, Paco, Maximilian, Spike şi Tranda. Cel de-al doilea album solo al rapperului, Oameni, a fost lansat oficial de casa de discuri Cat Music pe 25 noiembrie 2010. Pe 5 septembrie 2011 (în ziua de Luni), Grasu XXL a lansat o piesă numită „LaLa Song”, în colaborare cu Guess Who. Melodia este extrasă de pe vitorul album al lui Grasu XXL, Unu.

Maximilian, este un cântăreţ român de muzică hip hop. Născut în Bacău, şi-a început cariera muzicală în 1998 alături de formaţia Mahsat. Claudiu a atras atenţia unor cântăreţi precum Grasu XXL şi Cheloo, iar în 2002 formaţia sa a lansat albumul Laboratoru’. Primul său album (albumul de debut al celor trei membrii Mahsat) a fost lansat pe 23 februarie 2002 prin Cat Music şi a fost distribuit de Media Services.

Primul album solo al lui Maximilian, Volumu’ la Maxim…ilian!!!, a fost lansat oficial pe 22 octombrie 2008 pe site-ul oficial al artistului şi poartă numele primului single promovat, „Volumu’ la Maxim… ilian!!!”.

Al doilea album solo al său, intitulat Maxim, am spus!!! urmează să fie lansat în toamna anului 2011. Acesta este deja promovat de 3 piese: „Aseară… (Haş-Haş)”, „Maxim, am spus!!!” in colaborare cu DOC şi „Sophie” cu MefX.

Maximilian a pornit cu Grasu XXL pe 26 februarie 2010 într-un mini-turneu, ce trebuia să cuprindă trei oraşe (Botoşani, Piatra Neamţ şi Iaşi). Doar cei din Botoşani s-au butut bucura de concertul celor doi artişti, deoarece ultimele două au fost anulate.

Maximilian a lansat piesa „Maxim, am spus!!!”, o colaborare cu DOC, pe 4 octombrie 2010. Aceasta a fost produsă de Keri, iar de mix & master s-au ocupat Mitză (Agresiv) şi Grasu XXL. Melodia conţine fragmente din filmul „Secretul lui Bachus” (1984) (regia: Geo Saizescu).

Melodia „Sophie”  are muzica semnată de MefX şi versurile scrise de MefX şi Maximilian. A fost lansată pe site-ul oficial al lui Maximilian în noaptea de 15 spre 16 mai. Single-ul a beneficiat şi de un videoclip în regia lui Matei Pleşa. A fost filmat acasă la Maximilian, având-o în rolul principal pe o prietenă a interpretului. Premiera videoclipului a avut loc la postul de televiziune Music Channel pe 6 iulie 2011.

Intrare: 25 lei


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button