BAZAR

Florin Chilian şi Mihai Mărgineanu cântă pro bono pentru liceenii din Bucureşti


Eveniment sustinut de B365

YouthBank este un program de educaţie si antreprenoriat social, organizat la nivel naţional de ARC – Asociaţia pentru Relaţii Comunitare şi la nivel local de Fundaţia Comunitară Bucureşti. Programul, care în 2011 a fost desemnat la Gala Voluntarului, Cel mai bun proiect de voluntariat în domeniul tineret, este sprijinit, la nivel naţional, de BCR – Banca Comercială Română.

Alice Mircescu, licean în echipa YouthBank Bucureşti, declară: „Suntem extrem de bucuroşi că Florin Chilian şi Mihai Mărgineanu ne-au acceptat propunerea. La început eram destul de sceptici, dar iată că, după mai multe discuţii, cei doi au acceptat şi, în acest fel, se alătură artiştilor din România care sunt preocupaţi de tineret şi de priorităţile acestora. Banii rezultaţi din vânzarea biletelor vor fi folosiţi pentru crearea fondului YouthBank, fond cu ajutorul căruia vom putea finanţa proiecte ale colegilor noştri, şi in final, cu care vom schimba faţa oraşului.”

În România, YouthBank are o tradiţie de 5 ani, fiind  lansat în Cluj-Napoca în 2006. În prezent, programul există în 7 oraşe: Alba-Iulia, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Odorheiu Secuiesc, Timişoara şi Tîrgu Mureş. Echipa YouthBank Bucureşti, formată din 19 liceeni, a reuşit în cele două ediţii ale programului să creeze un fond de investiţii în valoare de 15.000 de euro din care au fost finanţate 24 proiecte iniţiate de elevii bucureşteni.

În 2010, programul YouthBank a fost desemnat Cel mai bun proiect educaţional al anului, în cadrul Galei Premiilor în Educaţie organizată de Fundaţia Dinu Patriciu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button