CONCERT CAMERAL ENESCU-BRAHMS-RAVEL

de:
05 mai 2013
0 Afișari
CONCERT CAMERAL ENESCU-BRAHMS-RAVEL

Filarmonica „George Enescu” prezintă miercuri, 8 mai, ora 19.00, în Sala mică a Ateneului Român, un concert cameral în interpretarea a doi talentaţi muzicieni: Aron Cavassi – vioară şi Clementina Ristea-Ciucu – pian.

George Enescu
Sonata nr. 2, în fa minor, op. 8
Johannes Brahms
Sonata nr. 3, în re minor, op. 108
Maurice Ravel
Tzigane

Aron Cavassi s-a născut în 1995 într-o familie de muzicieni, reprezentând pe linie paternă a cincea generație de interpreți. A început studiul pianului la 5 ani, orientându-se spre vioară în clasa I., ca elev al prof. Paul Theodorescu la Şcoala de Muzică şi Arte Plastice Nr.3 din Bucureşti; din clasa a VI-a își continuă studiile în clasa prof. Carmen Runceanu la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”. În paralel lucrează și cu maeștrii Alexandru Gavrilovici, Varujan Cozighian, Gabriel Croitoru, Liviu Cîșleanu, Dmitri Tombasov (Berlin); participă ca bursier la Academia Menuhin (Elveția, 2011), unde lucrează cu Liviu Prunaru și Maxim Vengherov. Palmaresul lui numără până în prezent aproape 50 de premii, dintre care amintim, din ultimii trei ani: Marele Premiu la Concursul de interpretare muzicală „Sigismund Toduţă”, Deva – 2010, Marele Premiu la Concursul naţional de interpretare și creaţie muzicală „Paul Constantinescu”, Ploieşti – 2010, Premiul I. la Olimpiada de interpretare instrumentală, etapa naţională – 2011 (Cluj-Napoca), 2012 (București) și 2013 (Alba-Iulia). Aron Cavassi s-a făcut remarcat prin recitalurile susținute în București la Palatul Şuţu (2009), Muzeul Naţional „George Enescu” (2010, 2012), Ateneul Român, împreună cu pianistul Cristian Petrescu. În 2012, Aron Cavassi a fost de trei ori solist în concerte simfonice: la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea, pe scena Ateneului Român împreună cu Orchestra Medicilor, și la Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău.

Clementina Ciucu-Ristea (născută în 1969) a studiat pianul la Liceul de muzică „George Enescu” cu profesorii Constantin Niţu şi Flavia Moldovan. În 1991 a absolvit Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, unde a studiat cu profesorii Sandu Sandrin şi Dan Grigore. La formarea sa artistică au contribuit distinşii pedagogi Sanda Bobescu, Aurora Ienei, Viorica Rădoi şi maestrul Valentin Gheorghiu. A urmat un curs de perfecţionare cu Lev Naumov (Italia, 1991), apoi un curs de specializare cu o bursă la Istituto Musicale „A. Benvenutti” (Italia) cu maestrul Bruno Mezzena (1992-1994). A primit numeroase premii la concursuri desfăşurate în România şi în străinătate, având o bogată activitate artistică cu recitaluri şi concerte în România, Franţa şi Italia. În prezent este doctorand şi asistent universitar la Facultatea de Interpretare Muzicală a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti.

Biletele se pot cumpăra de la Casa de bilete a Ateneului Român, str. Esarcu nr. 5. Program: marţi – vineri: 12.00 – 19.00; sambătă – duminică: 16:00 – 19:00 (când sunt programate concerte). Telefon: 021.315.68.75

Cookies