ARHIVA B365

Concert ~ Ansamblul vocal-instrumental Canzonetta

Ansamblul vocal-instrumental al Bisericii Negre din Braşov este compus din copii şi tineri de vârste diferite, elevi ai liceului cu predare în limba germană „Johannes Honterus” din Brasov. În anul 1981, Ingeborg Acker a pus bazele unui cor de copii, pe care l-a îmbogăţit, cu trecerea anilor, cu acompaniament instrumental, în special blockflöte şi percuţie. Din 1994, copii şi tineri de la 9 la 18 ani se întâlnesc să cânte sub cupola a ceea ce va primi – în 1999 – numele de Canzonetta.

Repertoriul grupului conţine muzică instrumentală şi corală a diferitelor epoci (Renaştere, Baroc, Clasicism), muzică populară internaţională şi muzică uşoară a secolului 20. Instrumentele folosite provin din familia Blockflöte (Sopranino, Sopran, Alt, Tenor, Bas) şi instrumente orff (xilofoane, metalofoane), dar şi chitări şi pian. Caracterizat prin spirit de echipă şi atmosferă colegială, ansamblul Canzonetta se poate mândri nu numai cu un număr impresionant de concerte în Braşov şi în multe alte oraşe ale României, ci şi cu turnee internaţionale (Austria, Germania, Elveţia). Canzonetta a înregistrat mai multe albume şi a fost prezent, cu diverse ocazii, în emisiuni şi reportaje

Canzonetta vă aşteaptă vineri, 16 decembrie să petreceţi alături de ei o seară de excepţie, vă va invita la o călătorie prin timp şi spaţiu, pe melodiile şi aranjamentele elaborate a muzicii clasice şi populare, dar şi pe ritmurile antrenante a muzicii contemporane. Şi nu în ultimul rând ne vor aduce spiritul Crăciunului mai aproape, incluzând colinde din repertoriul românesc şi internaţional.

Cu ocazia acestui concert se vor alătura grupului şi membrii mai vechi, care au pus bazele acestui proiect original.

Seara va fi încheiată în spiritul funk-ului, cu un concert marca „The Power of 5”, grup alcătuit din Petra Acker (voce), Alex Munteanu (Sax), Jimmy Cserkesz (chitară), Michael Acker (bas) şi Ferencz Aron (tobe).


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button