Concediul pentru ciclul menstrual ar putea fi introdus și în Europa

de:
03 mart. 2016
0 Afișari
Concediul pentru ciclul menstrual ar putea fi introdus și în Europa

Compania Coexist, cu sediul în Bristol, le va da liber femeilor pe durata menstruaţiei, în cazul în care acestea au dureri. Directorul companiei, Bex Baxter, care are în subordine 31 de angajaţi, printre care şapte bărbaţi, vrea ca prin noul regulament al companiei sale să schimbe paradigma „problemelor femeieşti” şi stigmatizarea acestora la locul de muncă din cauza acestor evenimente fiziologice.

„Am avut în subordine multe angajate de-a lungul timpului şi am văzut femei, la locul de muncă, chircindu-se de durere în timpul menstruaţiei. În pofida acestui fapt, acestea nu pleacă de la job pentru că nu se încadrează în totalitate în definiţia termenului «bolnav». Şi acest lucru este incorect. Noi suntem foarte înţelegători. Dacă cineva are dureri, de orice fel, persoana este încurajată să meargă acasă. Dar noi ne-am dorit instituirea unui regulament care să le permită femeilor să îşi acorde timp pentru ciclul biologic al organismului fără ca acest lucru să fie etichetat drept boală, a explicat Bex Baxter, pentru The Guardian. 

Iniţiativa nu este o noutate, în Japonia existând chiar o lege în acest sens încă din anul 1947. Şi alte câteva ţări, printre care Indonezia, Taiwan şi Coreea de Sud, au adoptat deja iniţiativa.

Cookies