CONCEDIERI şi REDUCERI SALARIALE, la România TV, înainte de sărbători

de:
22 dec. 2014
2 Afișari
CONCEDIERI şi REDUCERI SALARIALE, la România TV, înainte de sărbători

Zeci de oameni vor fi dați afară, iar mulți alții vor avea salariile reduse cu procente între 10% și 15%, scrie Reporter Virtual.

Deja șapte corespondenți ai postului controlat de Sebastian Ghiță au fost anunțați că nu mai este nevoie de serviciile lor. Printre ei, cei de la Iași, Prahova, Deva – Andrada Velciov sau cameramanul de la Brașov.

Ei au fost anunțați că din data de 5 ianuarie nu le vor mai fi reînnoite contractele cu România TV însă de la București li s-a cerut să-și dea demisia sau să plece cu acordul părților, pentru că cei de la Resurse Umane nu vor ca aceste măsuri să pară drept ceea ce sunt de fapt, disponibilizări colective, lucru care, recunoscut, i-ar obliga la plăți compensatorii.

Reporterii nu acceptă însă varianta propusă de la București și refuză să predea aparatura (mașini, camere etc) fără o hârtie oficială prin care să fie anunțați că au fost disponibilizați. Corespondenta RTV la Deva, Andrada Velciov, intenționează chiar să dea postul în judecată.

Potrivit Reporter Virtual şi alți oameni urmează să fie anunțați în aceste zile, dar și la începutul lunii ianuarie, că vor rămâne fără posturi.

Conform aceleiaşi surse, în data de 11 decembrie, Cătălin Popa, directorul editorial al România TV, le-a transmis oamenilor într-un mesaj intern că vor avea loc disponibilizări la România TV.

Mesajul transmis de directorul editorial al postului pe Reporter Virtual.

Cookies